Hlavní obsah

Villareal hostí v derby Valencii

Eurotip.cz

Primera Division má dnes na programu valencijské derby. Domácí Villareal přivítá na svém stadionu Valencii, která se před Vánoci dostala z krize způsobené zraněními a podávala stejně jako na začátku ročníku výborné výkony.

Foto: čtk

Záložník Salcburku Karel Piták střílí přes bránícího hráče Valencie Davida Navarra Pedrose.

Článek

Žlutá ponorka vstoupila do letošní sezony špatně, poté měla chvíli sérii několika výborných zápasů, ale poslední utkání v roce 2006 jí vůbec nevyšla; prohrála doma s Osasunou 1:4 a poté v Santanderu 1:2. Po šestnácti kolech jí tak náleží v elitní španělské soutěži jedenáctá příčka. Trenér Manuel Pellegrini není podle svých slov spokojen s výkony špílmachra týmu Riquelmeho a dnes ho s velkou pravděpodobností v základní sestavě nahradí nová posila Villarealu - Chilan Matias Fernandez. "Nemám problém s žádným hráče. Hrají ti, kteří jsou podle mě v tu chvíli nejprospěšnější pro tým," vyvrátil Pellegrini spor mezi ním a Argentincem. Villarealu dnes bude chybět čerstvě zraněný obránce Fuentes, dále pak pravý bek Javi Venta a za karty je potrestaný Quique Alvarez. Dlouhodobě absentují Robert Pires a Nihat.

Vstup Valencie do nového ročníku byl excelentní, ale před nedávnem ji postihla obrovská marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. V šesti zápasech v řadě nedokázali svěřenci trenéra Enriqua Sancheze Florese zvítězit, ale v posledních třech kolech si připsali plný bodový zisk, který se dnes chystají rozšířit proti v městském derby a vylepšit tak svou dosavadní šestou příčku v Primera Division. Do zápasu je dnes už připraven další rekonvalescent - stoper Roberto Ayala. "On je pro nás velmi důležitý a jsem rád, že se dnes může vrátit na hřiště," zhodnotil návrat Ayaly Sanchez Flores, trenér Valencie. Její marodka ale stále zůstává dost rozsáhlá; zranění jsou stále Morretti, Gavilán, Regueira, Edu, a Vicente. Trest za pět žlutých karet si musí odpykat David Navarro. S mužstvem prozatím po zranění pouze trénuje Del Horno.

O derby se říká, že nemá favorita. Bookmakeři to dnes vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácího Villarealu se dá vsadit s kursem 2.60. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Valencie 2.50.

Reklama