Hlavní obsah

Ottawa a Philadelphia zakončí bohatý hrací týden

, 7. ledna 2007

Nědělní program NHL je tentokrát až nezvykle bohatý. Zajímavé je, že se dnes mezi šesti zápasy neobjeví žádný divizní duel. Na západě se pokusí zvedající se Phoenix přeskočit svého hostitele z Chicaga. Ve východní části soutěže se může dostat v duelu týmů, které neměly čas na odpočinek domácí Montreal před New Jersey. Druhý zápas ve dvou dnech sehrají také Ottawa a Philadelphia.

Článek

Domácí tým včera stále tahal za kratší konec a nezískal žádný bod. Ottawa tak nebodovala poprvé po šesti zápasech. Klub má odehrán poměrně velký počet zápasů, ale o play off bude muset bojovat mnohem více než vloni. Senátoři řeší celou sezónu dosti problémů na pozici centra. Momentálně jsou mimo Spezza, Fisher a ohrožen je též start Vermetta. Situaci se v polovině týdne rozhodl klub řešit angažováním Comrieho. V brance se před domácím publikem po skoro dvou měsících představí od začátku zápasu Gerber, který chytal naposledy před Vánoci. Jako letní posila a vítěz posledního Stanley Cupu zřejmě očekával, že bude mít v Ottawě jinou pozici.

Philadelphia si svou pozici představovala zcela jinak jako klub. Od Vánoc má velmi náročný program, během něhož sehrál již šest zápasů venku. Letci poprvé v sezóně na přelomu roku dokázali vyhrát tři zápasy v řadě. Vzápětí však následovaly dvě jednogólové prohry, jimiž hosté završili první polovinu doposud mimořádně nepovedené sezóny. Mužstvo během ní trápí celá řada zranění. Střídavě to platí o brankářích, z nichž je tím šťastnějším momentálně zkušenější Esche. Dlouhodobě Philadelphii chybí obránci Rathje a Gauthier. V útoku totéž v současné době platí po Sandersona a Richardse. Nejvíce však mužstvu vadí střídavé starty Forsberga, který vynechal poslední dva zápasy.

Bookmakeři bwin jednoznačně v zápase, který začne o něco dříve, než je obvyklé, favorizují domácí celek. Na výhru Ottawy včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,33. Pro hosty dnes ještě jejich cestování nekončí a na ledě dnešního soupeře se jim daří spíše střídavě. Na dvoubodový úspěch Philadelphie si lze vsadit v kursu 3,4.

Reklama