Hlavní obsah

Orlando dnes přivítá Boston

Nad očekávání dobře si v posledních zápasech vedli basketbalisté Bostonu. celtics bez svého vůdce Paula Pierce vyhráli dvakrát po sobě na palubovce soupeře; dnes je ovšem čeká Orlando, kterému se konečně vrací forma.

Článek

Když se Paul Pierce krátce před Vánocemi zranil, každému fanouškovi Celtics bylo jasné, že je zle. Už tak se letos Bostonu vůbec nedařilo a bylo těžké si představit, že si povede lépe bez nejlepšího střelce a motoru týmu. Následující zápasy daly pesimistům zapravdu - hráči trenéra Riverse zakončili minulý rok bez Pierce pěti prohrami v řadě. Je ale nutno podotknout, že čtyři z těchto zápasů odehráli venku a navíc u soupeřů z mnohem těžší Západní konference. Na Nový rok jako by si ale řekli, že už nechtějí být snadným soustem pro ostatní mužstva. Hned prvního ledna si v Portlandu vyšlápli na domácí a zvítězili 89-81. Klíčem k výhře byl vyrovnaný výkon celé základní pětky, která se tak prezentovala i v dalších dvou utkáních. V tom dalším Celtics doma podlehli Clevelandu, s rozjetým soupeřem ale dlouho drželi krok a prohráli poměrně těsně 104-107. Z porážky se ale Boston ihned oklepal a předevčírem zvítězil v Memphisu v divoké přestřelce 128-119.

Dnes ovšem hosty čeká velmi silný soupeř. Orlando letos odstartovalo skvěle a na konci listopadu bylo jasné, že Magic letos míří do play off. V prosinci se svěřenci trenéra Briana Hilla hledali; jen jedinkrát dokázali vyhrát dva zápasy po sobě, zato dokázali čtyřikrát v řadě prohrát. A hlavně - přestalo se jim dařit doma, kde bývali téměř k neporažení. Podobně jako Boston, i Orlando do nového roku vstoupilo se vzrůstající formou. V posledním loňském utkání deklasovali na své palubovce oslabené Miami. Největší zbraní Orlanda je velmi slušná obrana, která Heat povolila pouhých 68 bodů. Na defenzivě floridského týmu si potom vylámali zuby Clippers, kteří si odvezli prohru 86-91, a naposledy i Charlotte, které se nezmohlo ani na 80 bodů a prohrálo 74-106.

Dobrá forma a síla v domácím prostředí pasuje do role papírového favorita Orlando, na které si můžete vsadit s kursem 1.29 a handicapem 7.5 bodů. Myslíte si, že Boston uspěje venku potřetí v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.75.

Reklama