Hlavní obsah

Třinec cestuje daleko na jih

, 9. ledna 2007

Na počátku poslední čtvrtiny české hokejové extraligy se v tabulce utvořily některé zajímavé skupinky týmů. Dva body dělí kluby Litvínova a Kladna, které se dnes v přímém souboji střetnou o desátou příčku. Tři kluby se stejným bodovým ziskem se perou o šestou příčku. Pouze Slavia z nich dnes hraje doma proti potácející se Plzni. Třinec naopak podniká dlouhou cestu na jih Čech.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

České Budějovice mají aktuálně velmi dobrou formu, když po Vánocích nebodovaly pouze v jednom zápase. Daří se jim výrazně především na vlastním ledě, čehož si již konečně všimli i diváci. Těm se podařilo obsadit halu v minulých třech domácích zápasech do posledního místečka a vysloužili si tak na dnešní utkání snížené vstupné. Hráči se je pokusí tentokrát nenapínat až do poslední třetiny, v níž rozhodli nedělní zápas během jediné minuty. HC Mountfield nepatří mezi zcela nejlepší kluby pokud jde o celkový počet vstřelených a obdržených branek, ale v obou ohledech je dostatečně dobrý na to, aby mohl bojovat o čelo tabulky.

Třinec si prošel špatným vstupem do soutěže, který rychle vystřídal podobně strmý výsledkový vzestup. Následovalo období střídavých výsledků, které narušila až delší vítězná série na přelomu listopadu a prosince. Po Vánocích se však klub radoval z tříbodové výhry pouze v jediném zápase a zvláště výlety do Čech se mu vůbec nevydařily. Oceláři se dnes navíc budou muset obejít bez nejlepšího střelce klubu Peterka a bez Vůjtka, který se v listopadu rozhodl prodloužit si hráčskou kariéru. Po jednozápasové vynucené absenci se jim alespoň vrací druhý nejlepší muž klubového kanadského bodování Polanský, jenž má i pěkné +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin očekávají, že se domácí celek pokusí zaútočit na první příčku celkové tabulky a ani dnes poprvé od začátku prosince na vlastním ledě neprohraje. Na výhru Českých Budějovic vypsali kurs 1,45. Hosté dokáží venku vyhrát více než každé třetí utkání, ale na ledě dnešního soupeře se mu to naposledy podařilo pouze v sezóně, kdy tento sestoupil z extraligy. Na Třinec si lze vsadit v kursu 5,5.

Reklama