Hlavní obsah

Arsenal dnes opět hraje na Anfield Road

Před Vánoci znemožnila velká mlha odehrání zápasu anglického Carling Cupu mezi Liverpoolem a Arsenalem. Na dnešním náhradním termínu by nebylo až tak nic zvláštního, kdyby se oba celky v Liverpoolu nestřetly před čtyřmi dny v rámci FA Cupu. Díky dvěma brankám Tomáše Rosického zvítězili Gunners v sobotu 3:1 a Reds tak mají dnes co napravovat.

Článek

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy a pohody. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier league je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí osm bodů. Svěřenci Rafaela Benitéze v sobotu na Anfield vůbec neprokázali svou formu na domácím hřišti, i když porážka 1:3 byla dost krutá. "Takovou prohru jsme si nezasloužili. Arsenal je jeden z nejlepších celků v Premier league, o tom není pochyb a i dnes to bude velmi těžký zápas," řekl útočník Reds - Dirk Kuyt. Ten by měl dnes na hrotu nastoupit společně s navrátilcem do sestavy - Craigem Bellamym. Mimo hru jsou obránci Sami Hyypia a Fabio Aurelio. Na listině marodů zůstávají dlouhodobě zranění Bolo Zenden, Mohamed Sissoko a Harry Kewell.

Vypadá to, že se Arsenal opět zvedá; po ligovém vítězství 4:0 s Charltonem uspěl tento víkend v už zmiňovaném zápasu FA Cupu na Anfield Road. V Premier league si Arsenal drží kontakt s Reds, na které v tuto chvíli ztrácí pouhý bod. "V téměř každém zápase jsme si vytvořili hned několik velmi dobrých brankových příležitostí, ale nevyužili je. V sobotním utkání jsme tak ve srovnání s předchozími byli velmi produktivní. Máme výborný tým, ale musíme být chytřejší. Musíme vyloučit omyly z naší hry a dokázat využít naše šance," řekla hvězda utkání FA Cup a kapitán české reprezentace - Tomáš Rosický. Toho dnes nejspíše v sestavě nahradí čerstvý Cesc Fabregas, který se vrací do sestavy po odpykání trestu za karty. Po osmiměsíčním zranění se na zelené trávníky vrací Abou Diaby. Hrát by měla už i opora zadních řad - William Gallas. Naopak Emmanuel Adebayor a Freddie Ljungberg zůstávají stále mimo hru.

Obě mužstva patří k nejlepším na světě. Bookmakeři společnosti bwin to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy. Věříte-li, že dnes Liverpool vrátí Arsenalu porážku, poté si vsaďte s kursem 1.70. Kurs na remízu má hodnotu 3.40 a na vítězství hostů 4.65.

Reklama