Hlavní obsah

Empoli hostí v poháru Inter

V prvním zápase čtvrtfinále italského poháru Coppa Italia dnes přivítá Empoli slavný Inter Milán. Hosté letos suverénně kralují Sérii A a i proto vstupují do tohoto zápasu s nálepkou favorita.

Článek

Empoli skončilo v loňském ročníku elitní italské soutěže na jedenácté příčce. V tuto chvíli je na tom úplně stejně, když se s dvaadvaceti body drží v přesném středu tabulky. Herní styl tohoto mužstva je dosti defenzivní; pouhých čtrnáct vstřelených a sedmnáct inkasovaných branek je opravdu malý počet a v obou těchto statistikách je skoro nejhorší, respektive nejlepší v celé soutěži. Pro toto mužstvo překvapivý výsledek se urodil před Vánoci, kdy svěřenci Luigi Cagniho prohráli v Reggině 4:1. Hráčský kádr mužstva je převážně složen z domácích fotbalistů, jedinými krajánky jsou zde Argentinec Bernardo Almirón a mladičký Brazilec Eder. Hlavním osobnostmi jsou dvaatřicetiletý záložník Antonio Busce a útočník Luca Saudati. Kromě dalšího útočníka Nicola Pozziho má dnes trenér Cagni k dispozici kompletní kádr.

Inter jakožto obhájce trofeje Série A vede v tuto chvíli ligu se sedmibodovým náskokem na AS Řím a podle dosavadních výsledků to vypadá, že jeho obhajobu jen těžko někdo překazí. Během osmnácti kol nasbírali svěřenci Roberta Manciniho osmačtyřicet bodů za patnáct vítězství a tři remízy. Hořkost porážky letos ještě nepoznali ani jednou a v této statistice jsou momentálně v celé Evropě ojedinělým případem. Dnes je čeká utkání domácího ligového poháru, ve kterém chtějí uspět. "Tento zápas je velmi důležitý, neboť nás tato trofej velmi zajímá a je to stejně důležitý zápas jako proti FC Turín v lize, který nás čeká," zdůraznil trenér Mancini. V zápase se na hřišti konečně objeví uzdravení Cordoba a Dacourt.

Inter je sice na stadionu Carla Castellaniho hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.55. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.20 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 7.00 rovných.

Reklama