Hlavní obsah

Derby v New Yorku

, 9. ledna 2007

Úterní program NHL je tradičně bohatý. Tentokrát se skládá z jedenácti duelů. V utkání mužstev, která excelují především na vlastním ledě, se v severozápadní divizi střetnou Calgary a Minnesota. Očekává se návrat Vokouna do branky Nashvillu, který hostí Anaheim. Detroit se pokusí vylepšit dojem z doposud nepovedeného cestování na ledě Colorada. V New Yorku se odehraje derby.

Článek

Jako domácí celek se v něm dnes představí Rangers, kteří prožili katastrofickou druhou polovinu prosince. Sedm zápasů v řadě bez jediného získaného bodu je dostalo do pozice týmu, který se musel začít strachovat o play off. Od přelomu roku se však karta obrátila a mužstvo potvrzuje, že od poloviny listopadu se vozí na vlnách. Ta nynější kladná mu přinesla osm bodů a hlavně klid při pohledu na tabulku. Nejistota naopak panuje ohledně složení útoků v dnešním zápase. Zdravotní stav vedoucího muže kanadského bodování Jágra a nejlepšího klubového střelce Shanahana není ideální. Sedm posledních zápasů v řadě odchytal za New York Rangers Lundqvist.

Brankář DiPietro se svým neobvykle dlouhým kontraktem má svoji pozici v brancde Islanders ještě pevnější a náhradníka pustil do branky minulý týden téměř po měsíci. Vánoce orámoval dvěma vychytanými čistými konty, ovšem posléze došel střelný prach hráčům před ním a následovala řada šesti těsných proher. Při té sobotní dokonce trenér Nolan nechal téměř celou druhou třetinu sedět na střídačce kapitána Jašina. Klub provedl výměnu hráčů s dalším týmem atlantické divize, ale nově příchozí muži se nikterak neprosazují. Ostrované přesto stále mohou reálně pomýšlet na play off, i když by se měli snažit získat v konečném účtování více bodů, než jaký je počet odehraných zápasů, jako se jim to zdařilo v první polovině sezóny. Mimo hru je obránce Martínek a nejasný je v útoku start Batese.

Bookmakeři bwin se příliš neřídí pravidlem, že derby může dopadnout jakýmkoli způsobem a favorizují domácí celek. Na Rangers vypsali kurs 1,95. Hosté přitom ještě v této sezóně nepřepustili svému soku ani jediný bod, což je výrazný rozdíl vůči třem minulým odehraným ročníkům. Dnes si lze na Islanders, kteří v tabulce na rivala ztrácí sedm bodů, vsadit v kursu 3,0.

Reklama