Hlavní obsah

Rozjetí Knicks se znovu představí doma

Eurotip.cz

Dvěma výhrami v řadě ukončili svou pouť po palubovkách soupeřů basketbalisté newyorských Knicks. V Madison Square Garden dnes přivítají Philadelphii, která po odchodu Allena Iversona stále hledá svou tvář.

Článek

Knicks, proslulí svými neuváženými nákupy hvězd, které nedokáží vytvořit týmového ducha, letos znovu potvrzují svou pověst. Tým z New Yorku znovu patří mezi podprůměr slabé Východní konference a svým fanouškům nedává příliš důvodů k radosti. Mužstvo trenéra Isiaha Thomase zažilo nejlepší dny letošní sezony těsně před Vánocemi, kdy doma dokázali porazit Utah, Charlotte a Chicago. Šnůra tří vítězných zápasů je pro ně v tomto ročníku nejdelší, jindy už se jim to nepodařilo. Dnes ji mohou vyrovnat; těžkou sérii pěti utkání na půdě soupeřů totiž Knicks zakončili jasnými výhrami v Portlandu a Seattlu. Zvlášť ta poslední Thomase potěšila. "Začínáme hrát dobrý basketbal. Líbí se mi, jak bráníme, jak doskakujeme. Líbí se mi naše snaha," prohlásil po vítězství 111-93 Thomas. Ten kvůli zraněním nemohl na palubovku poslat dlouhodobě zraněné rozehrávače Steva Francise, Quentina Richardsona a potrestaného Nata Robinsona; poslední dva jmenovaní by ovšem dnes měli znovu obléci dres a hrát.

Jestli Knicks chtějí vyhrát potřetí za sebou, těžko si mohli přát lepšího soupeře, než je Philadelphia. Sixers se letos vůbec nedaří; vyhráli sice první tři zápasy, od té doby ale zvítězili jen šestkrát, což je v porovnání s 25 prohrami mizérie. Ani odchod hvězdného Allena Iversona a příchod Andreho Millera Philadelphii zatím příliš nepomohl. Svěřenci trenéra Maurice Cheekse odehráli - podobně jako jejich dnešní soupeř - těžkou šňůru po cizích palubovkách, kde ze sedmi zápasů vyhráli dva. Včera se konečně znovu představili před svými diváky, kterým se neukázali oficiálně zraněný Chris Webber, Steve Hunter a Shavlik Randolph. I přes nápor v poslední čtvrtině znovu nenašli recept na soupeře z Detroitu, se kterým prohráli 89-98.

Lepšící se forma Knicks a domácí prostředí pasuje do role papírového favorita tým z New Yorku, na který si můžete vsadit s kursem 1.57. Myslíte si, že Philadelphia proti dlouhodobě nevýraznému domácímu celku uspěje? Potom si vsaďte na ni, kurs je 2.45.

Reklama