Hlavní obsah

Seattle chce první letošní výhru

Téměř polovinu sezony už mají za sebou basketbalisté Seattlu. Zatím s ní nemohou být vůbec spokojeni - po sérii šesti porážek v řadě klesli na předposlední místo v Západní konferenci. Spraví si dnes náladu v utkání s Utahem?

Článek

Letošní sezona dává zapravdu těm, kteří tvrdili, že sezona 2004/2005 byla ze strany Seattlu náhodná. Supersonics se tehdy dostali do play off a i když v něm neuspěli, s bilancí 52-30 po základní části mohli být spokojeni. Roky předtím ani potom se jim totiž nic podobného nepovedlo. Loni skončil Seattle daleko před branami play off a letos je na tom zatím ještě hůře. Svou vinu na tom mají zranění. Hra Supersonics je z velké části postavená na dvojici Ray Allen-Rashard Lewis a když je jeden z nich zraněný, na výsledcích je to znát. Prvně jmenovaný se zranil na začátku prosince; první tři zápasy sice jeho tým vyhrál, dalších sedm bez něj ale ztratil. Ještě než se fanoušci Seattlu dočkali Allenova návratu, poranil si ruku Lewis a prognóza lékařů byla ještě horší - malé křídlo bude mimo hru dva až tři měsíce. Dočasný trenér Chiesa nyní zkouší míchat sestavou, zatím se mu ale nepodařilo dát dohromady mužstvo, které by dokázalo vítězit. V poslední době mu sice kromě Allena dělá radost například Chris Wilcox nebo pivot Collison, který si v minulých dvou zápasech připsal celkem 50 bodů a 30 doskoků, ani oni ale nezabránili šesti porážkám v řadě.

Seattle tak na první letošní výhru stále čeká. V cestě mu ale stojí Utah, jeden z nejlepších celků Západní konference. Jazzmani mají bilanci 24-11 a pokud se něco mimořádného nestane, zahrají si po čtyřech letech ve vyřazovacích bojích znovu o titul. Trenéra Sloana už ale méně může těšit forma jeho svěřenců. Zatímco v listopadu byl Utah jen těžko k poražení, v prosinci už začal mít kolísavé výkony - během pětizápasové šňůry venku například prohráli na palubovkách slabých Knicks a Charlotte. Ani v novém roce si nepočínají zrovna suverénně - porazili sice tápající Philadelphii a oslabený Denver, v Houstonu ovšem po matném výkonu kapitulovali 86-100 a před třemi dny se doma museli sklonit před Dallasem, který zvítězil 108-105.

Dallas je ovšem mnohem silnější protivník, než Seattle, proto bookmakeři vypsali jako favorita Utah. Pokud věříte ve výhru hostů, můžete si na ně vsadit s kursem 1.50. Myslíte si, že Seattle ukončí černou šňůru a Jazzmany porazí? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je lákavý - 2.65.

Reklama