Hlavní obsah

Manchester přivítá opět Aston Villu

Před necelým týdnem hostil Manchester United na Old Trafford Aston Villu v rámci třetího kola anglického FA Cupu. Díky brance Solskjaera z devadesáté minuty se z vítězství 2:1 radovali domácí. Dnes se oba celky střetnou na stejném místě znovu jen s tím rozdílem, že při příležitosti utkání třiadvacátého kola Premier league.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Rudí ďáblové jsou v tuto chvíli leadery Premier league; na druhou Chelsea si drží náskok šesti bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu, který by byl pro fandy United zadostiučiněním po dlouhých třech letech půstu. Svěřenci Alexe Fergusona jsou výborní ve všech směrech; skóre 49:15 označuje nejlépe střílející a rovněž i nejlépe bránící mužstvo ligy. Obrovský podíl na síle Manchesteru má hvězda Cristiano Ronaldo, který svou výbornou technickou vyspělostí je letos pro svůj tým velmi platným. Díky svým výkonům v posledních měsících se stal teprve třetím hráčem v historii Premier league, který dokázal dvakrát po sobě získat cenu pro nejlepšího hráče měsíce v elitní anglické soutěži. Naposledy se to povedlo Dennisu Bergkampovi v roce 1997 - o rok dříve zaznamenal stejný úspěch Robbie Fowler. Dnes se portugalský míčový kouzelník postaví spolu se svým týmem stejně jako před necelým týdnem Aston Ville. Oproti minulému souboji je zpět v nominaci útočník Louis Saha, stejně tak brankář Edwin Van der Sar a záložník Paul Scholes. "Je dobře, že Louis je zpět. On hrál doposud v našem týmu velmi důležitou úlohu. Henrik odehrál excelentní zápas ve svém debutu minulý týden. Jeho přínos by pro nás mohl být vysoký," komentoval manažer Alex Ferguson své útočníky Louise Sahu a Henrika Larssona, ze kterých bude vždy nejspíše muset vybrat do základní jedenáctky pouze jednoho.

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku Premier league s novým koučem, který přinesl zpočátku i velmi dobré výsledky, ale v poslední době to jde s Villans z kopce. V lize doposud získali šestadvacet bodů, což aktuálně stačí na třináctou příčku. Současná krize svěřenců Martina O´Neilla má dobu trvání už deset zápasů, ve kterých nedokázali zvítězit. V mužstvu stále zůstává český reprezentant Milan Baroš, jehož medializovaný přestup do Chelsea se prozatím nestal skutečností. Právě Baroš byl jediným střelcem v dresu Villans v nedělním utkání na Old Trafford. O další zářez na své pažbě se dnes jistě opět pokusí a podle dostupných informací dnes ze základní sestavy. V té by rovněž neměl už chybět stoper Olof Mellberg, kterému vypršel dvouzápasový trest za karty. V základní jedenáctce bude i záložník Steven Davis, který nahradí zraněného Stiliyana Petrova. Mimo hru jsou stále útočník Chris Sutton a záložník Craig Gardner. "Neděle byla pro mě zklamáním. Ale hráči podali dobrý výkon a doufám, že ho dnes zopakují," poznamenal Martin O´Neill, manažer Aston Villy.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.22. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.50. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Aston Villu, jejíž výhra je oceněna kursem 10.00 rovných.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články