Hlavní obsah

Newcastle zavítá na White Hart Lane

Eurotip.cz

Nedělní program Premier league nabídne dva zápasy; Everton změří síly s Readingem a Tottenham přivítá na White Hart Lane v poslední době zlepšující se Newcastle. Londýňané rovněž nabrali na konci minulého roku dobrou formu a dá se tak očekávat velice zajímavé utkání.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Tottenhamu

Článek

Svěřenci Martina Jola vstoupili do letošní sezony bídně, ale v poslední době konečně prokazují své ambice a silný kádr. V tuto chvíli jsou na sedmé příčce tabulky elitní anglické soutěže se ztrátou čtyř bodů na šestý Portsmouth a zároveň poslední místo dávající vstupenku pro příští ročník evropských pohárů. Právě s Pompey hráli Kohouti v minulém kole a nakonec remizovali 1:1, i když ve druhém poločase výrazně sahali po vítězství. Slabinou Jolova mužstva je jednoznačně defenzíva; osmadvacet inkasovaných branek během dvaadvaceti zápasů je opravdu hodně na celek, který chce bojovat o ty nejvyšší příčky. Dnes čeká Tottenham zápas s Newcastlem. Do toho nezasáhne kapitán Spurs Ledley King ani Jermaine Jenas. Naopak fit už jsou Robbie Keane a Aaron Lennon. Otazník startu visí nad Egypťanem Midem.

Newcastle nevstoupil stejně jako Tottenham do letošní sezony určitě tak jak by si představoval, ale v poslední době se zvedl a propracoval se na čtrnáctou příčku tabulky. Do nového roku 2007 vstoupily Straky úspěšně; v St. James Parku dokázaly remízou 2:2 obrat o body vedoucí celek Premier league - Manchester United. Velice dobrý zápas odehráli hráči pod vedením manažera Glenna Roedera i minulý týden v rámci FA Cupu na půdě leadera druhé nejvyšší soutěže - Birminghamu. O vítězství přišli až v poslední pětiminutovce, ale i remíza 2:2 dává Newcastlu velmi dobré vyhlídky na postup. V utkání mužstvu chyběl kapitán Scott Parker, který měl vystavenou stopku za karty, ale o dnešní zápas se Spurs už nepřijde. Zpět v základní jedenáctce se po zranění rovněž objeví Turek Emre. Virové onemocnění trápí Nickyho Butta, ale jeho start není vyloučen.

Domácí prostředí i postavení v tabulce hovoří pro domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.75. Na remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.30 a na výhru hostů nabízí kurs 4.40.

Reklama