Hlavní obsah

Detroit se vrací domů

, 13. ledna 2007

Pouze dva kluby dnes nemají v NHL na programu žádné utkání. Skoro třetina zápasů v nejvyšší zámořské hokejové soutěži začne také dříve, než je v této lize obvyklé. V atlantické divizi se střetnou Philadelphia s Pittsburghem, kteří čekají na první body z tohoto týdne. V centrální divizi se vrací Detroit po více než deseti dnech na vlastní led, aby se utkal se Chicagem.

Článek

Domácí celek prožil náročné cestování, které začalo tím, že si brankář Hašek stanovil nelichotivý rekord v počtu obdržených gólů v jednom zápasu v NHL. Na výhru si Detroit počkal až do utkání, v němž se do obrany po tragické události z jeho baru vrátil další veterán Chelios. Do branky by se měl po týdnu postavit Osgood. V obraně při posledních dvou výhrách chyběl Schneider, který snad již dnes bude schopen hrát. Rudá křídla od Vánoc v žádném zápase nevyslala na soupeře méně než 30 střel a v posledních třech utkáních se jim vydařily přesilovky.

Chicago si po listopadové výměně trenéra dělalo díky zlepšeným výsledkům naděje na obrat v sezóně, ale po Vánocích dokázalo vyhrát pouze dva z osmi zápasů. Nyní nebodovalo ve čtyřech utkáních v řadě, z nichž tři odehrálo na domácí půdě. Chicago přitom ve všech těchto duelech soupeře přestřílelo, ale tyto pokusy nedokázalo proměnit v góly. V sestavě mu v domácích duelech chyběl tahoun Havlát, kterého není nikdo schopen nahradit. Dnes by ovšem hrát měl, stejně jako Smolinski a obránce Aucoin, kterého nechal trenér překvapivě cíleně mimo hru v jednom zápase minulý týden.

Bookmakeři bwin mají o výsledku divizního duelu jasnou představu. Na výhru domácího Detroitu včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,33. Hosté se hned zítra zase vrátí domů, aby před vlastním publikem sehráli v řadě další tři zápasy. Ve vzájemných zápasech s dnešním soupeřem se jim nikterak nedaří, což dokládá i probíhající sezóna, v níž s ním už prohráli dvě domácí utkání. Dnes si lze na dvoubodový zisk Chicaga vsadit v kursu 3,4.

Reklama