Hlavní obsah

Finále Super Six má tradiční obsazení

, 14. ledna 2007

Dnes poznáme vítěze třetího ročníku turnaje Super Six. Do finálového boje o titul nejlepšího hokejového klubu Evropy se jako již tradičně probojovaly mužstva z Ruska a Finska. Zbylí čtyři účastníci letošního turnaje v zápasech ve dvou skupinách s nimi nedokázali získat žádný bod.

Článek

Ruskou superligu zastupuje ve finále Kazaň. Tento klub se ve své lize zatím chová jako pravý obhájce titulu, když vede její tabulku s mírným náskokem, ačkoli má odehráno méně zápasů než jeho pronásledovatelé. Do turnaje mistrovských klubů z nejlepších evropských zemí vstoupil velmi dramatickým duelem, v němž se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Kazaň strhla definitivně vítězství na svou stranu až v poslední desetiminutovce, když předtím Morozov v jejím dresu neproměnil trestné střílení. V závěrečném zápase skupiny Ivana Hlinky však uvedený hráč dirigoval třemi gólovými přihrávkami postup svého týmu do finále turnaje.

Finskou sm-liigu v něm bude reprezentovat klub HPK Hameenlinna. Toto mužstvo se v domácí soutěži chlubí především svými výsledky na cizích kluzištích, kde získalo skoro stejně bodů jako na vlastním ledě. Loňský finský mistr zároveň v domácí lize nejčastěji v základní hrací době remizuje, což dokládají i jeho výsledky po přelomu kalendářního roku. Na úvod turnaje v Petrohradě nejprve nadělil veliký debakl. Po dni odpočinku potom včera pravidelně srážel soupeře dobře načasovanými brankami, kterými odpovídal na jeho vyrovnávací góly. Hameenlinna tak vyhrála skupinu Alexandra Ragulina s impozantním skóre.

Bookmakeři bwin očekávají, že turnaj tak jako v minulých letech vyhraje ruský zástupce, i když podle jména to je opět někdo jiný. Na výhru Kazaně vypsali kurs 1,55. Finsko v minulých letech dvakrát neúspěšně ve finále zastupoval klub Karpat Oulu. Na Hameenlinnu si dnes lze vsadit v kursu 4,7.

Reklama