Hlavní obsah

Čtvrtý Real přivítá pátou Zaragozu

Eurotip.cz

Po sobotním barcelonském derby čeká španělské fotbalové fanoušky další lahůdka. Na stadion Santiaga Bernabeua, kde má své sídlo nejslavnější klub světa Real Madrid, zajíždí momentálně pátý tým Primera Division Real Zaragoza. Potvrdí hosté svoji vynikající formu z posledních dní, nebo se naopak vyhrabe z krize tápající Real?

Článek

Bílý balet, jak se slavnému Realu často přezdívá, zažívá velmi krušné období. Italský trenér Fabio Capello neustále čelí dotazům novinářů, v nichž se hovoří o rozporech v týmu, o špatných hráčských vztazích, či dokonce o rezignaci hlavního kouče. K možnému odstoupení však Capello poznamenal: "Tato možnost je v mé hlavě naprosto vyloučena." Ke zlepšení situace v týmu rozhodně neprospívá ani příliš medializovaný případ David Beckham a jeho možný odchod do Los Angeles Galaxy. Nicméně Galacticos se trápí především na hřišti. Podle slov odborníků chybí týmu režisér hry. Po odchodu Zinedina Zidaneho do fotbalové penze se nepodařilo zacelit mezeru v záložní řadě a je to znát. Obzvláště poslední dvě ligová vystoupení Realu byla ostudná. Před Vánoci utrpěl bílý balet krutou porážku 0:3 na domácím stadionu s Huelvou a ani v novém roce se příliš nedaří. Před týdnem prohrál Real na hřišti průměrné La Coruni 2:0. Slabou náplastí na tyto nezdary může být čtvrteční remíza 0:0 na hřišti Betisu Sevilla v osmifinále poháru Copa del Rey. Obrat k lepšímu by měl nastat hlavně u zkušených matadorů, především kanonýr Ruud van Nistelroiy (dosud vstřelil v 17 odehraných zápasech 9 branek) by měl mužstvo táhnout k lepším zítřkům. Ten by měl dnes v útoku nastoupit s Robinhem, jenž dostal důvěru ve čtvrtečním pohárovém zápase a nezklamal. Zato se složením obranné linie bude mít lišák Capello nemalé problémy. Kvůli karetním trestům nebudou moci nastoupit stálice Michel Salgado a Sergio Ramos, ve čtvrtek se zranil Roberto Carlos a pravděpodobně dnes taky nenastoupí. Do osmnáctičlenné nominace se nevešli ani zranění Guti a Ronaldo a také David Beckham a Cassano, se kterými už trenér Capello nepočítá.

Neshody v týmu Realu a četná absence nahrává do karet Zaragoze. Ta je v posledních několika dnech v laufu, především vítězství 2:1 nad lídrem soutěže FC Sevillou v minulém kole je pro svěřence trenéra Victora Farnandeze velkým úspěchem. Ve středu si pak Zaragoza smlsla v osmifinále Copa del Rey na Malaze, kterou porazila rozdílem třídy 3:0. Ofenzivu Zaragozy táhnou rodilí Argentinci Pablo Aimar a především kanonýr Diego Milíto, jenž nasázel v letošní sezoně Primera division už dvanáct branek, to jest stejně jako třeba hvězdný Ronaldinho. Vedle Milíta se v útoku představí Brazilec Ewerthon, jehož si možná ještě fanoušci pamatují z Borusie Dortmund, kde tehdy tvořil úderné duo s Janem Kollerem. Zaragozu nesužují problémy s absencemi, zraněný je pouze mladý obránce Pique a nastoupit nemůže vykartovaný stoper Carlos Diogo. Kouč Fernandez je před zápasem plný optimismu: "Do Madridu jedeme posíleni výhrou nad Sevillou. Pokud zopakujeme výkony z posledních zápasů, máme šanci na úspěch. Real je však i přes určité problémy velké mužstvo a my jedeme na San Bernabeo v roli outsidera."

Kdo věří, že se problémy zmítaný Real dokáže zvednout a Zaragozu porazí, nechť zkusí jedničku v kursu 1.70. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.35 a ten, kdo věří v současnou fazónu hostí, může tipovat dvojku ve vysokém kursu 4.60.

Reklama