Hlavní obsah

San Jose hostí Colorado

, 15. ledna 2007

Severoamerická NHL má před blížící se All-star game bohatý program i na začátku nového týdne. Většina z pondělních zápasů začíná dříve, než je obvyklé. Velmi brzy budou mít vzájemný duel za sebou mužstva New Yorku Islanders a Tampy Bay. Nejpozději se naopak dozvíme výsledek utkání ze San Jose, kam zamíří Colorado.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Žraloci jsou v nezávidihodné pozici. V pacifické divizi se dokázali osamostatnit na druhé příčce, ale nadále svádí boj o čtvrté místo v rámci celé západní konference. San Jose vstoupilo do nového kalendářního roku zápasem jako jeden z posledních týmů. Překvapivé bylo, že ve čtyřech z pěti zápasů v jeho brance nastoupil Toskala. Nabokov je sice zdravý, ale jeho kolega vychytal ve svých posledních pěti startech pro San Jose vždy vítězství a celkově je mírně lepší. Tradičně je mimo hru útočník Parker, první utkání v sezóně možná vynechá hráč čtvrté řady Goc a nejasný je start obránce Vlasice.

Colorado v opticky ve vyrovnané severozápadní divizi ztrácí dech, ale jeho pozici ovlivňuje i fakt, že má odehrán menší počet zápasů než většina jeho soupeřů. S koncem minulého kalendářního roku převzal klubové brankářské otěže pevně do rukou Budaj, i když ani on se nevyhnul minulý čtvrtek domácí blamáži. Theodore však zatím jasně zůstává v jeho stínu. Na listině zraněných hráčů Colorada jsou obránci Leopold a Liles a nejasné je, zda nastoupí zkušený Brisebois. V útoku se svého prvního startu v sezóně ještě nedočkal May a Hejduk čeká na to, zda dnes započne novou bodovou šňůru.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým naváže na své vydařené cestování. Na výhru San Jose včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,5. Hosté však na ledě dnešního soupeře až do minulé sezóny pravidelně vítězili a v prosinci na to již zase dokázali navázat. Dnes si lze na úspěch Colorada vsadit v kursu 2,65.

Reklama