Hlavní obsah

Lakers dnes chystají odvetu

Nejdelší vítěznou sérii letošní sezony mají za sebou basketbalisté Miami. Heat vyhráli čtyři zápasy po sobě a popáté se pokusí uspět dnes proti losangeleským Lakers.

Článek

Vítězná šňůra Heat je jasným důkazem toho, jak moc pro ně znamená fantastický Dwyane Wade. Miami hraje většinu sezony bez zraněného Shaquilla O'Neala, i bez poloviny hvězdné dvojice se ale v boji o play off drží dobře. Opravdu zle začíná být až tehdy, když se na palubovce neobjeví Wade; bez hvězdného rozehrávače letos Rileyho svěřenci odehráli šest zápasů a ve všech prohráli. Tým, vedený dočasně Ronem Rothsteinem tak zahájil rok 2007 porážkami proti Clippers a na půdě Phoenixu. V Portlandu už uzdravený hráč nastoupil a hned to bylo znát - 33 body přispěl k vítězství 93-90. Tím ale Miami rozhodně neřeklo poslední slovo. Se skvěle hrajícím Wadem poté porazili i Seattle, Golden State a naposledy i Utah.

Dnes čeká Heat šesté utkání venku v řadě. Soupeřem jim budou Los Angeles Lakers, kteří mají s Miami nevyřízené účty - o Vánocích se totiž na palubovce v Miami dočkali potupné porážky 85-101. Kobe Bryant tehdy odehrál jeden ze svých nejslabších letošních zápasů; příčinou toho bylo zřejmě nachlazení, se kterým soupeře zatížil pouhými šestnácti body. Lakers ovšem patří k typickým domácím týmům - venku mají bilanci 7-9 a doma 17-4 a před svými diváky budou chtít Miami porážku určitě oplatit. Fanoušci slavných Lakers s O'Nealem a Bryantem v sestavě se bohužel znovu nedočkají souboje obou hvězd, dá se ale čekat, že Bryant dnes slabý vánoční výkon odčiní. Poslední zápasy tomu nasvědčují - proti Denveru dal sice pouhých osm bodů, ve všech dalších se mu ale dařilo, díky čemuž přispěl k bilanci čtyř výher a dvou porážek v novém roce.

I přes slušnou formu hostů favorizují bookmakeři Lakers, na které si můžete vsadit s kursem 1.45 a handicapem 5.5 bodů. Myslíte si, že Miami svůj dobrý výkon proti dnešnímu soupeři zopakuje a po třech týdnech nad losangeleským týmem znovu zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.80.

Reklama