Hlavní obsah

Potvrdí Manchester City roli favorita?

Před devíti dny se v rámci anglického FA Cupu střetla mužstva Sheffieldu Wednesday a Manchesteru City. Utkání skončilo remízou 1:1 a oba celky se tak poperou o postup v dnešní odvetě, která se hraje na hřišti momentálně slavnějších Citizens.

Foto: FC Chelsea

Sun Jihai z Manchesteru City (vlevo) v utkání s londýnskou Chelsea.

Článek

V letní přestávce prošlo mužstvo trenéra Stuarta Pearce velkými změnami. Hodně hráčů odešlo, ale především dost kvalitních přišlo. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají potenciál velkého úspěchu, ale v úvodu ročníku tomu bylo úplně naopak. Výkony City nebyli vůbec dobré a to především po taktické a technické stránce. Za poslední měsíc ale světlomodří válí; ve čtyřech utkáních Premier league získali deset bodů - jedinou ztrátu zaznamenali tento víkend na půdě silného Boltonu, se kterým remizovali 0:0. Citizens dlouho usilovali o příchod Wrighta-Phillipse z Chelsea, ale tento týden jednání nadobro skončila. "Cena Wrighta-Phillipse je dost vysoká a také hodně vzdálená částce, jenž může náš rozpočet poskytnout. Už je skutečně konec," sdělil Stuart Pearce. Na odchodu z mužstva je středopolař Joeye Bartona, který s největší pravděpodobností v nejbližších dnech zamíří do Evertonu. V dnešním nominaci pro utkání FA Cupu ale nechybí. To už neplatí o zraněném Paulu Dickovovi. Otazník startu visí nad další letní posilou Hatemem Trabelsim.

Sheffield Wednesday letos předvádí lepší výkony než loni. Úvod do ročníku neměl zrovna ideální, ale v poslední době se zvedl a překvapivě se mu daří především na hřištích soupeřů. Sérii čtyřech vítězství venku v řadě ukončila víkendová porážka na hřišti Derby County. Aktuálně je tak na jedenácté příčce tabulky druhé nejvyšší anglické soutěže, když získal v osmadvaceti zápasech rovných čtyřicet bodů. V dnešním pohárovém zápase může manažer mužstva Brian Laws počítat s kompletním kádrem a jistě se bude snažit se svým kádrem na Městském stadionu v Manchesteru uspět.

Díky výhodě domácího prostředí i prvoligové příslušnosti je pasován do role favorita domácí Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.65 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 6.00 rovných.

Reklama