Hlavní obsah

Mezikonferenční duel kanadských měst uvidí Montreal

, 16. ledna 2007

Dvě třetiny klubů si dnes zahrají v některém ze zápasů v NHL. V atlantické divizi se pokusí Pittsburgh dostat před svého soupeře z New York Islanders. New Jersey se naopak o vedení v této divizi nemusí strachovat ani po případné porážce s New York Rangers. V kanadském mezikonferenčním duelu na sebe narazí Montreal hostící Vancouver.

Článek

Domácí klub prožívá po Vánocích zatím nejhorší část této sezóny. Montreal v tomto období odehrál většinu utkání mimo svou halu a zvítězit dokázal pouze tehdy, pokud vstřelil alespoň čtyři góly. To se mu však povedlo pouze čtyřikrát a z možného útoku na čelo severovýchodní divize tedy sešlo. Montreal se naopak musí v tabulce bránit náporu dalšího divizního soupeře z Kanady. Dnes se vrací domů po utkání, v němž včera opět střelecky zcela selhal. Brankář Aebischer nezklamal, ale přesto lze očekávat start jedničky Hueta, který byl nominován i na All-Star game. V útoku dnes domácího celku včera chyběli Bonk a Begin. V obraně se již týden přízni trenéra netěší Niinimaa.

Vancouver je na tom výsledkově přesně naopak než jeho soupeř. Po Vánocích poprvé odešel z ledu poražen až minulý čtvrtek. Drží se díky tomu na dobré pozici ve velmi vyrovnané severozápadní divizi. Brankář Luongo se také může těšit na účast při All-Star game, ale momentálně je určitě především rád, že mu rána od spoluhráče z tréninku nezabrání v dnešním startu v rodném městě. Náhradníka zřejmě do branky na jeden obligátní start v měsíci pustí až na konci pracovního týdne. Vancouver dnes bude postrádat několik útočníků. Rypien ani Santala nepatří k těm, kteří by rozhodovali zápasy. Horší je to však s prstem Pyatta, jenž patří mezi čtveřici útočníků, kteří již v klubovém bodování této sezóny překonali hranici deseti vstřelených branek.

Bookmakeři bwin favorizují v tomto duelu domácí klub. Na výhru Montrealu vypsali kurs 2,15. Hosté se dnes dostanou do poloviny cestování po severovýchodní divizi. V sobotu ho začali impozantní výhrou a celkově se jim v této sezóně proti soupeřům z protější konference daří. Dnes si lze na úspěch Vancouveru vsadit v kursu 2,65.

Reklama