Hlavní obsah

Potvrdí New Orleans rostoucí formu?

Dva zápasy za sebou vyhráli po dlouhé době basketbalisté New Orleans. Třetí výhru v řadě se Hornets pokusí vybojovat dnes proti Orlandu.

Článek

Problémy New Orleans jsou už několik týdnů stejné. Hornets vstoupili do sezony s poměrně mladým týmem, který ovšem brzy začala pronásledovat zranění. Mimo hru jsou už delší dobu zkušený Peja Stojakovič, David West a od konce prosince bohužel také rozehrávač Chris Paul, na kterém je hra celého mužstva do značné míry závislá. V základu tak zůstali jen Tyson Chandler a Desmond Mason, vedle nichž dostávají hodně příležitostí náhradníci. Těm se dlouho nedařilo, například v prosinci vyhráli jen čtyři zápasy z patnácti a do nového roku vstoupili čtyřmi prohrami za sebou, v posledních dvou utkáních se ale začalo blýskat na lepší časy. Minulou středu New Orleans zavítalo do Atlanty, kterou rozdrtilo jednoznačně 96-77. O dva dny později potom Hornets doma přivítali Washington; jednomu z nejlepších útoků NBA nedovolili nastřílet ani sto bodů a zvítězili 104-97, a to celý zápas odehráli jen v sedmi lidech.

Dnes ovšem hráče trenéra Scotta čeká soupeř s úplně jiným pojetím hry. Orlando je i přes tři prohry v posledních utkáních druhým nejlepším týmem Východní divize. Úspěch ovšem slaví především důslednou obranou, která soupeřům povolí průměrně 92.2 bodů na zápas. Podobně jako jeho dnešnímu soupeři, i Orlandu se více vedlo v listopadu - prosinec ukončili Magic s bilancí 6-10. A také u nich byla částečně na vině různá zranění, i když jich není tolik jako u domácích. Zranění se zatím kupodivu vyhýbají tradičnímu marodovi Grantu Hillovi, jenž letos vynechal "jen" šest zápasů, několik zápasů ale nehráli také Hedo Turkoglu a rozehrávači Jameer Nelson a Keith Bogans. Na přelomu roku už ale bylo Orlando téměř kompletní a na výsledcích to bylo znát - Magic vyhráli poslední utkání posledního roku a první čtyři v roce novém. Narazili až minulý týden v Los Angeles; s domácími Lakers sice drželi celý zápas krok, nakonec jim ovšem podlehli 106-109. Porážkou skončilo také jejich poslední utkání, které odehráli ve Phoenixu, porážka 101-107 na půdě nejlepšího domácího týmu ligy ovšem rozhodně není žádnou ostudou.

Dnes odehraje Orlando čtvrtý zápas na palubovce soupeře v řadě. Po Golden State, Lakers a Phoenixu ho čeká určitě nejlehčí soupeř tripu; toho jsou si ale vědomi i bookmakeři, kteří hosty vypsali jako favority s kursem 1.33 a handicapem 6.5 bodu. Myslíte si, že New Orleans zopakuje své předešlé výkony a prodlouží vítěznou šňůru na tři zápasy? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 3.40.

Reklama