Hlavní obsah

Nejhorší týmy Východu a Západu se utkají

Eurotip.cz

Souboj dvou mužstev s nejhorší letošní bilancí dnes uvidí diváci v Memphisu. Domácí Grizzlies se pokusí ukončit sérii tří porážek v řadě proti Philadelphii.

Článek

Fanoušci Memphisu se letos zřejmě nestačí divit, co se to s jejich týmem děje. Když si Pau Gasol na mistrovství světa zlomil nohu a lékaři oznámili, že se vrátí až na konci, bylo jim jasné, že Grizzlies čekají krušné časy. Nyní je ale Gasol zpátky a přesto se jeho tým potácí od porážky k porážce. Memphis, který v minulých sezonách deptal soupeře vynikající obranou, najednou dostává příděly prakticky od všech soupeřů. Od začátku prosince vyhrál pouhých pět zápasů a co hůř, v posledních patnácti utkáních pokaždé inkasoval přinejmenším 110 bodů. Je zřejmé, že mužstvu chybí Shane Battier a Bobby Jackson, dva defenzivně ladění hráči, a zlepšený útok se pod taktovkou trenéra Tonyho Baronea Grizzlies dokáže soupeře přestřílet jen málokdy.

Dnes ovšem domácí čeká zřejmě nejlehčí možný soupeř. Philadelphia se od výměny Allena Iversona do Denveru stále hledá. Nyní po odchodu Chrise Webbera ztratili Sixers dva své pilíře a nově příchozí, Andre Miller a Joe Smith, své předchůdce zatím nedokázali nahradit. Philadelphia sice dokázala překvapivě vyhrát hned na Nový rok v Denveru 108-97 a o deset dní později si doma poradila s Milwaukee 110-97, dalších šest zápasů ale od Silvestra prohrála. A soupeře přitom neměla nijak těžké - o víkendu zavítala do Charlotte, kde s oslabenými domácími prohrála 83-89, a v pondělí jí Toronto uštědřilo debakl dokonce před vlastními diváky, kteří byli svědky prohry 86-104.

Ačkoliv se ani Memphisu nedaří, jsou dnes domácí papírovými favority zápasu, na které si můžete vsadit s kursem 1.42 nebo handicapem 5 bodů. Myslíte si, že proti nevýraznému Memphisu Philadelphia uspěje? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.90.

Reklama