Hlavní obsah

Oslabený Real přivítá v odvetě Betis

Osmifinále španělského poháru Copa del Rey dnes uzavře utkání na Santiagu Bernabeu, domácím stánku Realu Madrid. Bílý balet zde hostí v odvetě Betis Sevilla, na jehož hřišti uhrál v prvním zápase bezbrankovou remízu.

Článek

Slavný Real Madrid je v tuto chvíli na třetí příčce elitní španělské soutěže, když získal v osmnácti kolech pětatřicet bodů, což není vůbec špatné, díky čemuž ztrácí na první Sevillu pouhé dva body. O víkendu si svěřenci Fabia Capella konečně spravili chuť po několika nepřesvědčivých výsledcích doma se Zaragozou. Díky tomuto vítězství se pomalu začaly vytrácet názory o rezignaci současného lodivoda Bílého baletu. Vše ale není stále zažehnáno i kvůli jeho rozporům hned s několika hráči. Díky tomu se s hráčským kádrem sešlo v minulých dnech vedení v podobě Ramóna Calderóna, presidenta Realu Madrid, a Pedji Mijatoviče, sportovního ředitele. "Bylo to dobré a důležité setkání," reagoval na setkání hráčů s vedením Capello. V dnešní pohárové odvetě budou italskému trenérovi scházet zranění Cicinho, Guti, Raúl, Salgado, Marcelo a Roberto Carlos. V nominaci pro utkání rovněž nefigurují jména Ronaldo, Cassano, Beckham a Pavón, s nimž kouč Capello už nepočítá.

Už v minulé sezoně to s Betisem, který ještě loni hrával Ligu mistrů, vypadalo bídně, když nakonec skončil na nelichotivé čtrnácté příčce a letos je to ještě horší. Momentálně je na osmnáctém místě španělské ligy a už to tak vypadá, že bude mít velké problémy se záchranou. V létě mužstvo opustil kapitán a špílmachr Joaquín, což se na výkonech jasně projevilo a především z počátku sezony se s tím srovnávalo velice špatně. Do roku 2007 svěřenci trenéra Lorenza Serry Ferrera vstoupili úspěšně; na domácím stadionu si poradili díky brance Sóbise nejtěsnějším možným výsledkem s Celtou Vigo, čímž potvrdili předvánoční vítězství z Tarragony a rázem se tak přiblížili na dostřel pozic zajišťující v příští sezoně prvoligovou příslušnost, ale všechnu tuto radost zhatilo poslední kolo Primera Division, ve kterém Betis utrpěl debakl 5:1 na hřišti momentálně silné Osasuny. Do dnešního souboje ale vstupují s čistým štítem a stále reálnou šancí na postup do čtvrtfinále.

I přes nepříznivé výsledky v poslední době a rozpory v klubu je Real pasován do role favorita, když na něj bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.35. Remízu ocenili hodnotou 4.15 a výhru Betisu si můžete vsadit s kursem 7.85.

Reklama