Hlavní obsah

Nashville chce upevnit vedení v centrální divizi

Eurotip

Bohatý čtvrteční program nabídne v NHL celou řadu zajímavých utkání. Atlantická divize bude svědkem souboje dvou trápících se týmů z Philadelphie a New Yorku. V jihovýchodní divizi pokračuje Washington v zatím velmi neuspokojivém cestování směrem do Caroliny. Nashville čeká v krátké době třetí utkání s Columbusem.

Článek

Domácí celek si minulou noc zkomplikoval pozici na čele centrální divize, když prohrál na ledě svého jediného vážného konkurenta. Pro Nashville to byla teprve druhá lednová prohra a první po šesti vítězných zápasech. Mužstvo se nechává venku po Vánocích až příliš často výrazně přestřílet a brankáři tak mají dostatek práce. Minulý týden se do branky vrátil Vokoun, jenž však byl včera střídán po dvou gólech, které pustil mezi betony, Masonem. Ten byl jistotou Nashvillu v minulých týdnech a mužstvo mu vděčí mimo jiné za výhru na ledě dnešního soupeře z minulé soboty. Hráči snad včera nedoznali žádné vážné zdravotní újmy a kromě útočníka Upshalla by znovu měli být k dispozici všichni.

Columbus začal sezónu tradičně špatně, ale po změně trenéra se zdálo, že se vše obrátí k lepšímu. To však platilo pouze do poloviny prosince. Od té doby se klubu nepodařilo zvítězit ve dvou zápasech v řadě za sebou a přišel tedy znovu pád na dno divize. Columbus se začal potýkat s některými zraněními. S novým týdnem se však situace radikálně zlepšila. Dlouhodobě mimo tak zůstávají obránci Berard a Westcott. Útočník Nash, který patří k nejlepším střelcům mužstva, by se naopak dnes vrátit do hry mohl. Při zranění Leclaira dává nový trenér Columbusu v brance jednoznačně přednost Norrenovi, ale úterní výhru vychytal v prodloužení střídající Conklin.

Nashville s Columbusem spolu sehrají v této sezóně již podruhé třetí zápas během pouhých sedmi dnů. V listopadu v této minisérii jednoznačně dominoval vedoucí tým centrální divize a i tentokrát to může zopakovat. Bookmakeři bwin také vidí výsledek utkání docela jasně. Na domácí Nashville vypsali kurs 1,7. Šance hostujícího Columbusu ocenili kursem 3,8.

Reklama