Hlavní obsah

Najde Orlando formu v Clevelandu?

Nejdelší letošní sérii porážek mají za sebou basketbalisté Orlanda. Magic prohráli už pět zápasů v řadě; ukončit černou šňůru se pokusí dnes v Clevelandu.

Článek

Orlandu se přitom na přelomu roku nevedlo vůbec špatně. Tým trenéra Hilla se s tím loňským rozloučil výhrou 97-68 a nový rok načal čtyřmi výhrami za sebou. Té poslední dosáhl v Golden State, kde Orlando odstartovalo šňůru čtyř zápasů na cizích stadionech. Vítězství 91-76 je ale zatím poslední. V Los Angeles a Phoenixu odehráli Magic vyrovnaná utkání, v nichž ale prohráli. Náladu si nespravili ani ve velmi oslabeném New Orleans, kde podlehli domácím 78-84, a poté nestačili ani doma na Washington, který si z Orlanda odvezl vysokou výhru 114-93. Den nato odehráli Hillovi svěřenci zápas v New Jersey, kde prohráli 94-101. Utkání se vůbec nevyvedlo ofenzivnímu lídrovi týmu Dwightu Howardovi, který poprvé v sezoně nedal jediný koš z pole a připsal je pouhý jeden bod. "Občas se mi stane, že mám špatnou mušku," řekl po utkání třetí nejlépe doskakující hráč soutěže. "Občas se mi stane, že mi rozhodčí nepřejí. Doufám, že se to zase dlouho nebude opakovat," dodal Howard.

Cleveland stihl v polovině ledna podobný osud jako Orlando. Také Kavalírům se vyvedl přelom roku, když vyhráli osm z devíti zápasů. Hráči trenéra Browna měli ovšem extrémně náročný program, který byl zřejmě hlavním důvodem propadu jejich formy. Cleveland odehrál devět z posledních deseti utkání venku; trip sice začal výhrou v Sacramentu a o čtyři dny později uspěl i v Los Angeles proti domácím Clippers, poté se už ale začala projevovat únava - v Seattlu prohráli Kavalíři těsně 96-101, v Portlandu je domácí vyprovodili výpraskem 76-94 a poté Cleveland neuspěl ani v Denveru, který potěšil své fanoušky vítězstvím 110-99. Náročné cestování ukončili Kavalíři předevčírem na palubovce Golden State; už už se zdálo, že i zde prohrají, ve čtvrté čtvrtině ale Cleveland zabral, dotáhl dvanáctibodovou ztrátu a vynutil si prodloužení, po kterém se radoval z výhry 106-104.

Dnes se Cleveland znovu představí před svými diváky, kde má bilanci 15-3. Není proto divu, že bookmakeři považují domácí tým za favorita, na kterého vypsali kurs 1.42 a handicap 5.5 bodů. Myslíte si, že se Orlando po sérii špatných zápasů vzpamatuje a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.90.

Reklama