Hlavní obsah

Zlín končí dosud úspěšné cestování

, 23. ledna 2007

V české hokejové extralize jde do tuhého. Počet bodů, které jednotlivé týmy ještě mohou připsat na své konto se povážlivě tenčí. Přesto ovšem stále mohou výrazně zamíchat pořadím. Do první desítky se pokusí vrátit Litvínov a Vítkovice. Oba týmy mají dnes výhodu domácího prostředí. Podobně je na tom ovšem i Kladno, které hostí Spartu. Alespoň minimální odstup si od klíčové příčky bude chtít udržet Znojmo v domácím utkání se Zlínem.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto.

Článek

Orli si tento bodový odstup zajistili přesně před týdnem, když skoro po měsíci dokázali vyhrát venkovní utkání gólem vstřeleným v poslední sekundě utkání. V neděli se jim už takový kousek na západě Čech nezdařil, ale v pátek potvrdili, že na domácím ledě patří v extralize k těm lepším týmům. Znojmo před vlastním publikem vstřelilo v každém ze tří posledních zápasů pouze jedinou branku, ale přesto v nich získalo do tabulky pět bodů. Jednoznačně se zde odráží fakt, že mužstvo je druhým nejméně skórujícím týmem v extralize. Do jisté míry za to mohou i četná zranění, která potkala během sezóny mnoho hráčů. Dnes budou Znojmu v útoku chybět Plášek, Erat a Kucharczyk.

Na Zlín padl po Vánocích útlum, pokud jde o domácí utkání a zřejmě mu tedy přišla vhod nynější cestovatelská série. Ve dvou zápasech na kluzištích zkušených soupeřů získal plný počet bodů. Rázem se stal jedním z venku nejčastěji bodujících týmů a zároveň se vyhoupl na lákavou šestou příčku. Medvědi jistě budou chtít tento nastoupený kurs udržet i dnes. V útoku se opět mohou spoléhat na střelce Tomíka, který v jejich dresu působil na začátku sezóny a nyní se vrátil z neúspěšného cestování Evropou. Trenér Zlína je za jeho návrat jistě rád, protože tři jiní útočníci mu v sestavě pro zdravotní problémy nejspíše budou chybět. Jde o Melenovského, Mokrejše a Balána. Ani obrana před Murínem nebude kvůli absencím Zubíčka a Noska kompletní.

Bookmakeři bwin očekávají, že jistou roli dnes může sehrát výhoda domácího prostředí. Na výhru Znojma vypsali kurs 2,15. Domácí klub přitom v probíhající sezóně dokázal soupeři uzmout jediný bod a první domácí zápas s ním za přítomnosti televizních kamer prohrál. Pokud by hosté na závěr svého třídílného cestování nebodovali, přidělali by si vcelku zbytečné problémy. Na dokonalý úspěch Zlína si lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama