Hlavní obsah

Rozjetý Phoenix míří do Washingtonu

Eurotip.cz

Pouhé dva zápasy prohráli za poslední dva měsíce basketbalisté Phoenixu. Jednu z oněch porážek jim uštědřil Washington, na jehož palubovce se dnes Suns mohou pomstít.

Článek

Dlouhé období, během kterého Phoenix poráží jednoho soupeře za druhým, dává odpověď na otázku, který tým je největší favorit na zisk letošního titulu. Suns mají spolu s Dallasem největší formu, kterou si ale na rozdíl od ostatních týmů dokáží stabilně udržet. Hráči trenéra D'Antoniho už v této sezoně dokázali vyhrát patnáct zápasů za sebou; bylo to v listopadu a prosinci a dlouhou šňůru přerušil až Washington, který dokázal v Arizoně vyhrát 144-139 po prodloužení. O šest dní později ještě Phoenix nestačil v Dallasu na svého největšího letošního rivala, ovšem od té doby vyhrává zápas za zápasem. Suns mají nyní na svém kontě už třináct výher v řadě a jsou jediným mužstvem, které od Nového roku ještě neprohrálo.

Je ovšem pravdou, že v posledních týdnech měl Phoenix štěstí na soupeře. Jen Chicago, Cleveland a Orlando mělo kladnou bilanci, Houston sice také, ale ten byl bez obou hvězd, a s kladnou bilancí šla do posledního zápasu i Minnesota, které ovšem chyběl Kevin Garnett. Dnes čeká Phoenix úplně jiný soupeř. Washingtonu, který má po Phoenixu druhý nejproduktivnější útok, se vyvedl konec loňského roku a ani v lednu si nevede nejhůř. Wizards sice nestačili venku na Toronto, New Orleans a San Antonio, ovšem doma jsou k neporažení - posledním týmem, který z hlavního města odjel jako vítěz, byl 9. prosince Houston. Washington navíc dokázal ukončit sérii proher venku a zvítězit v Orlandu; spolu s třemi domácími výhrami už má na svém kontě čtyři úspěchy v řadě, které ho vynesly do čela Východní konference. Poslední dva domácí zápasy by ale měly Eddieho Jordana a jeho hráče varovat: před týdnem odehráli Wizards zápas proti Knicks, kteří v poslední čtvrtině téměř dotáhli náskok domácích a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 98-99, a v posledním utkání si oslabený Boston dokonce vynutil prodloužení, po němž se radoval Washington z výhry 115-110. "Dostali se zpátky do zápasu a stáhli náskok, a tak jsme rozhodli až v prodloužení. Už jsme byli unaveni, jako profesionálové jsme to ale dotáhli do vítězného konce," řekl po nečekaně těžkém zápase nejlepší střelec týmu Gilbert Arenas, který ve druhém poločase dal pouhé dva koše z pole.

I přes vynikající bilanci Washingtonu na své palubovce považují bookmakeři za favority zápasu hosty, na které vypsali kurs 1.45 a handicap 5 bodů. Myslíte si, že Washington prokáže svou domácí sílu a vyhraje? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.80.

Reklama