Hlavní obsah

Na trať Rallye Bohemia vyrazí i šéf Škody

Radek Malina

Devatenáct vozů specifikace WRC je přihlášeno k jubilejnímu třicátému ročníku Rallye Bohemia, která se od 11. do 13. července uskuteční v okolí Mladé Boleslavi. V jednom z nich se představí i Vratislav Kulhánek, předseda představenstva mladoboleslavské automobilky.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Z původně avizovaného startu továrního týmu v čele s piloty Auriolem a Gardemeisterem sešlo.

Článek

Pořadatelé obdrželi přihlášku od 148 posádek, přičemž čtyřiačtyřicet je ze zahraničí. "Mnohé z těchto dvojic se nám hlásili sami, nemuseli jsme je oslovit. To dokazuje, jaký kredit má Rallye Bohemia," prohlásil Zdeněk Běla, ředitel soutěže.

Kompletní domácí špička

Na startu by neměl chybět nikdo z domácí špičky. Startovní číslo jedna má Karamjit Singh z Malasie, který se může pochlubit titulem mistra světa mezi produkčními vozy a vítězstvím v Asijsko-pacifickém poháru z let 2001 a 2002. "Na poslední soutěži měl sice zlý karambol a vůz hodně poničil, ale snad stačí vše opravit a přijede," věří Běla.

Atraktivní podívanou slibuje i účast čtyřnásobného německého mistra Mathiase Kahleho se Škodou Octavií WRC, stejný vůz bude pilotovat i Argentinec Gabriel Pozzo, bývalý mistr světa skupiny N.

Z původně avizovaného startu továrního týmu v čele s piloty Auriolem a Gardemeisterem sešlo, neboť Škoda Motorsport se pečlivě chystá na premiéru vozů Škoda Fabia WRC ve světovém šampionátu v závěru července.

Navigátor Kulhánek

Pikantní tak bude start Ladislava Křečka, několikanásobného českého šampióna, jemuž budě dělat navigátora Vratislav Kulhánek, předseda představenstva mladoboleslavské automobilky. Posádka bude mít k dispozici vůz Škoda Octavia WRC Evo III.

Třicátý ročník, který je součástí ME, odstartuje v pátek 11. července, vítěz bude znám v neděli odpoledne. Na posádky čeká celkem třináct měřených úseků, jejichž délka je 202,3 kilometrů. Celkem posádky absolvují téměř 665 kilometrů. Ředitel soutěže připustil, že složení erzet se nerodilo zrovna jednoduše. "Kolem Turnova jsou cesty hodně rozkopané, je tam řada uzavírek, ale vše jsme se snažili maximálně vyřešit," uvedl Běla.

Záznam sobotního druhého měřeného úseku bude tentýž den odpoledne vysílat ČT. "Bereme to jako velký úspěch. Doufám, že diváci budou ukáznění, protože v případě nutnosti zrušení erzety bychom si sami podřízli větev," podotkl Běla a přiznal, že na bezpečnost diváků bude kladen velký důraz v průběhu celé soutěže.

Reklama

Související témata: