Hlavní obsah

Tottenham hostí v derby Arsenal

Eurotip.cz

Arsenal má v posledních týdnech velmi nabitý program; dnes ho čeká další z řady zápasů. V rámci Carling Cupu sehraje první ze dvojzápasu semifinále s Tottenhamem. Londýnské derby se hraje na White Hart Lane a Gunners tedy vstoupí do zápasu jako hosté.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Hráči Tottenhamu se radují z gólu Jermaina Jenase (vzadu) v utkání proti Slavii.

Článek

Svěřenci Martina Jola vstoupili do letošní sezony bídně, ale v poslední době konečně prokazují své ambice a silný kádr. V tuto chvíli jsou na deváté příčce tabulky elitní anglické soutěže se ztrátou čtyř bodů na šestý Portsmouth a zároveň poslední místo dávající vstupenku pro příští ročník evropských pohárů. O víkendu Kohouti vybojovali bod za remízu 1:1 na Craven Cottage, domácím stánku Fulhamu. Nerozhodný výsledek zajistil dvě minuty před koncem obránce Pascal Chimbonda z jedné z mnoha standardních situací. Manažer Martin Jol má dnes lehké problémy se sestavou. Do utkání nemůže nastoupit záložník Teemu Tainio, který má podvrtnutý kotník. V zápase bude na straně Spurs dále chybět i kapitán Ledley King. Zpět do tréninku se na začátku týdne zapojili Jermaine Jenas, Paul Stalteri a Egypťan Mido, ale jejich start není jistý.

Arsenal letos podává velmi nevyrovnané výkony, střídá dobré chvilky se špatnými, díky nimž je v tuto chvíli na čtvrté příčce tabulky Premier league se ziskem pětačtyřiceti bodů. V poslední době svěřenci Arsena Wengera prožívají jedno z těch lepších období - možná vůbec to nejlepší v letošní sezoně. Vyhráli už pět zápasů v řadě a ve všech vstřelili velké množství branek. Dvě z těchto pěti utkání sehráli v rámci poháru s Liverpoolem a i když se oba duely odehrály na Anfield Road, tak Gunners z nich vyšli vítězně. O víkendu si Wengerovi muži připsali cenný skalp lídra Premier league; díky dvěma brankám v poslední desetiminutovce porazili na svém Emirates Stadium Manchester United a udrželi se tak stále i v boji o titul. Dnes je čeká další tuhý souboj v derby s Tottenhamem. Zlomená noha nepustí na hřiště útočníka Robina van Persieho, kterého nahradí mladíček Theo Walcott. V nominaci z tradičních osobností chybí jak český reprezentant Tomáš Rosický nebo Bělorus Alexander Hleb, tak i Thiery Henry s Cescem Fabregasem. Volno mají rovněž i Gilberto Silva a Jens Lehmann.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Na vítězství Tottenhamu se dá vsadit s kursem 2.50. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Kanonýrů 2.60.

Reklama