Hlavní obsah

Barcelona chce potvrdit víkendové vítězství

Uplynulý víkend přinesl nového lídra Primera division; FC Sevillu nahradila na čele slavná Barcelona. Ta má dnes na programu dohrávku odloženého zápasu s Betisem, který minulý týden vyřadil ze španělského poháru Real Madrid.

Článek

Už v minulé sezoně to s Betisem, který ještě loni hrával Ligu mistrů, vypadalo bídně; nakonec skončil na nelichotivé čtrnácté příčce a letos je to ještě horší. Momentálně je na osmnáctém místě španělské ligy a už to tak vypadá, že bude mít velké problémy se záchranou. V létě mužstvo opustil kapitán a špílmachr Joaquín, což se na výkonech jasně projevilo a především z počátku sezony se s tím srovnávalo velice špatně. Do roku 2007 svěřenci trenéra Lorenza Serry Ferrera vstoupili úspěšně; na domácím stadionu si poradili díky brance Sóbise nejtěsnějším možným výsledkem s Celtou Vigo, čímž potvrdili předvánoční vítězství z Tarragony a rázem se tak přiblížili na dostřel pozic zajišťující v příští sezoně prvoligovou příslušnost. Velký Úspěch zaznamenali v posledních týdnech v domácím poháru, ve kterém prošli do čtvrtfinále přes slavný Real Madrid. Zklamáním je ale jistě domácí víkendová remíza se Santandarem, kterou navíc zachránil až v 87. minutě svou brankou Llompart Xisco. Dnes čeká Betis souboj s obhájcem trofeje a vítězem loňského ročníku Ligy mistrů. "Barcelona je úřadující evropský šampión a pro nás to bude velmi těžké. Do utkání jednoznačně nevstupujeme v roli favorita", řekl švýcarský internacionál ve službách Sevilly Johann Vogel.

Po celém světě známá a věhlasná FC Barcelona zapomněla o víkendu na předchozí dvě nevydařená utkání a porazila na svém hřišti rozdílem třídy Tarragonu. Do nového roku odstartovala remízou s Getafe a v následném kole dokonce prohrála v derby s Espaňolem. Díky remíze FC Sevilly ve Valencii se Barca dostala konečně na čelo tabulky, kde bude jistě chtít vydržet až do konce. "V poslední době se nám moc nedařilo, ale nedělní vítězství nám pomohlo a doufám, že získáme tři body i s Betisem," řekl záložník Katalánců Xavi. Trenér Frank Rijkaard se dnes na hřišti Betisu bude muset obejít bez obránců Juliana Bellettiho a Gianlucy Zambrotty. Do obranné řady se naopak vrací Mexičan Rafael Marquez, který zaujme místo ve středu vedle kapitána Carlese Puyola. V záloze nastoupí po jednozápasové absenci Andres Iniesta, stejně tak v útoku Islanďan Eidur Gudjohnsen, který posadí na lavičku Javiera Saviolu.

Barcelona je sice na stadionu Manuela Ruize de Lopera hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.55. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.65 a vítězství domácího Betisu s kursem 5.50.

Reklama