Hlavní obsah

Přestávku v NHL vyplňuje exhibice

, 24. ledna 2007

Dvakrát si během sezóny obvykle NHL dopřeje drobnou přestávku. Jednou se tak děje během Vánoc a podruhé tradičně při All-Star game, bez níž se museli fanoušci dva roky obejít. Očekává se tedy, že se duel na ledě Dallasu mezi výběrem konferencí bude těšit jejich zvýšenému zájmu. Poprvé se tak stalo již na konci uplynulého kalendářního roku, kdy se velmi zajímavě vyvíjelo internetové hlasování.

Článek

Východní konference nabídla díky hlasování fanoušků po patnácti letech změnu ohledně nejmladšího hokejisty vybraného do zahajovací sestavy. Propracoval se do ní totiž vedoucí muž kanadského bodování z Pittsburghu Crosby. V brance, obraně i útoku získal díky hlasování fanoušků zastoupení tým Buffala, kterému výtečně vyšla první polovina soutěže. Z pozice náhradníka, kterou zastával při minulém konání této akce, se do první pětky posunul obránce Montrealu Souray. Při dodatečné nominaci byl do sestavy také dodán český obránce Tomáš Kaberle, který je z bratrské dvojice slavného rodu mladší a zahraje si v této exhibici podruhé.

Západní konference mohla nabídnout díky hlasování fanoušků pozoruhodnou raritu v podobě účasti hráče, který nebyl mezi oficiálně nabízenými. Obránce Vancouveru Fitzpatrick se však nakonec na ledě v Dallasu vůbec neobjeví. Zároveň ovšem v obraně nebude pro zranění ani konečný vítěz hlasování mezi obránci na západě Scott Niedermayer. Všechny brankáře v hlasování překonal Luongo, který před sezónou přišel z druhé půlky ligy. Zahajovací formace západní konference má jediného nováčka v nejlepším střelci loňského ročníku, kterým byl Cheechoo. Premiéra při této exhibici čeká Martina Havláta, s nímž stojí a padají výsledky Chicaga.

Bookmakeři bwin samozřejmě ví, že exhibice není v první řadě o vítězi, ale přesto i na ni vypsali kursy. Mírně favorizují výběr západní konference, na jehož úspěch si lze vsadit v kursu 2,25. Východní konference si již připsala výhru v zápase výběrů mladých hráčů a v dovednostních soutěžích. Dokonale může ovládnout letošní exhibici v kursu 2,45. Diváci budou kromě nových přiléhavých dresů pochopitelně zvědaví především na branky. Pokud někdo očekává, že jich padne v normální hrací době alespoň 16, může si vsadit v kursu 2,0.

Reklama