Hlavní obsah

Plzeň hraje o naději

, 26. ledna 2007

Česká hokejová extraliga dnes nabízí kompletní kolo. Karlovy Vary budou hlídat svoji výtečnou pozici mezi prvními pěti celky v zápase s Vítkovicemi ťukajícími na dveře první desítky. Diváci v hledišti Sparty uvidí přímý souboj o třetí místo s Pardubicemi. Plzeň a Litvínov se pokusí dát ve vzájemném souboji najevo, že pro ně ještě sezóna neskončila, přestože se nyní nachází na nepostupových příčkách.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Západočeský celek vyzkoušel pro zvrat v neutěšené sezóně vše možné. Plzeň vyměnila muže na trenérském postu a čile si počínala též na přestupovém trhu. Poslední zajímavostí se stal příchod brankáře Hudáčka, který se vlastnímu publiku představí v domácím dresu po sedmi letech. V úterý pustil góly pouze v přesilovce a v oslabení, ale spoluhráči jeho výkon střelecky nepodpořili. V domácím prostředí se jim však od Vánoc v tomto ohledu daří mnohem lépe. Ve čtyřech posledních domácích zápasech Plzeň vstřelila vždy minimálně čtyři góly. Dnes si žádný další nepřipíše Šaffer a zřejmě ani Ludvík, který má teplotu.

Litvínov sáhl k výměně trenérů podstatně později než dnešní soupeř, ale ti se dočkali prvního výraznějšího úspěchu až v úterý. Rychle se jim tak podařilo s týmem zapomenout na nedělní debakl a udržet v tabulce kontakt s desátým místem. Dvě výhry v řadě jsou však pro Litvínov od závěru října nesplněným snem. Se sestavou přitom nemají výrazné problémy. Jenom obránce Šlégr až příliš často svůj tým oslabuje vyloučením. Pod poslední domácí výhru se dobrým výkonem podepsal i brankář Hübl, který tedy zřejmě dostane v brance přednost i dnes.

Prosincový duel těchto soupeřů se hrál v opačném gardu a skončil překvapivým výsledkem, když dnes domácí tým tehdy jako host vyhrál ve zraněními zdecimované sestavě. Dnes má Plzeň výhodu domácího prostředí a jednu z posledních šancí ještě promluvit do bojů o play off. Ani případná výhra v kursu 2,0 ji ovšem v tabulce neposune o žádnou příčku výše. Litvínov má na ni jako na souseda v tabulce náskok čtyř bodů. Sám však raději hledí vzhůru, kde se může pokusit bodově srovnat s desatým místem. Za tímto účelem by musel vyhrát v kursu 2,9, který na něj vypsali bookmakeři bwin.

Reklama