Hlavní obsah

Bílý balet zajíždí na půdu jedenáctého Villarealu

Eurotip.cz

Sobotní program španělské fotbalové La Ligy má na programu dva zápasy. V tom prvním se utká páté Atletiko Madrid s dvanáctým Santanderem. A o dvě hodiny později má výkop ještě mnohem očekávanější duel. Od 22.00 SEČ se na stadionu El Madrigal představí domácí Villareal proti znovuzrozenému Realu Madrid.

Článek

Mužstvo Villarealu zažívá v porovnání s předchozími lety prachbídnou sezonu. Pamětníci si jistě dobře vzpomenou, jak mužstvo postavené kolem Argentince Juana Romána Riquelmeho v minulé sezoně prošlo až do semifinále Ligy mistrů, kde bylo smolně vyřazeno londýnským Arsenalem. Jenže tyto časy jsou již dávno minulostí. Riquelme, jeden z nejlepších záložníků Primera division, se nepohodl se současným koučem Pellegrinim a od 17. prosince, kdy nastoupil v dresu Villarealu naposledy, pouze vysedává na tribuně. Určitou naději tak jedenáctému týmu ligy dávají alespoň výsledky z posledních dvou kol. Před čtrnácti dny se hráči Žluté ponorky radovali z těsné výhry 0:1 na hřišti Bilbaa a před týdnem uhráli na domácím stadionu cenný bod proti druhé FC Seville. Svěřenci Manuela Pellegriniho se však letos nevídaně trápí s koncovkou. V devatenácti odehraných kolech vstřelili pouhých osmnáct branek. Třetinu z nich obstaral uruguayský forvard Diego Forlán, jenž si jako jeden z mála udržel stabilní výkonnost z minulé sezony. S ním dnes možná nastoupí v útoku nová posila žlutomodrých. Ze Stuttgartu přišel tento týden dánský ostrostřelec Jon Dahl Tomasson a hned byl trenérem zařazen na osmnáctičlennou soupisku pro zápas s Realem. Na té naopak chybí ofenzivní hráči José Mari a Nihat Kahveči. Obranné řady nevyztuží dlouhodobě absentující Javi Venta a také Juan Manuel Pena. Pro Villareal je velká škoda, že zatím nemohl nastoupit Robert Pirés, letní posila z Arsenalu, jenž laboruje s dlouhodobým zraněním kolene.

Blancos nezažívají, podobně jako jejich dnešní soupeř, příliš povedenou sezonu, přesto se pohybují na třetím místě tabulky se ztrátou pouhého jednoho bodíku na první Barcu. Real zabral především v posledních dvou kolech. Shodným poměrem 1:0 porazil jak Zaragozu, tak i Mallorcu. Pro Villareal může být nepříjemným zjištěním, že Galacticos jsou nejlepším celkem soutěže na cizích hřištích - z venku si přivezli z deseti utkání úctyhodných 21 bodů! Trenér mužstva Fabio Capello byl poslední dva zápasy díky početné marodce nucen nasadit do hry mladé hráče, a ti mu jeho důvěru dokonale splácí. Do obranných řad se zapracoval Miguel Torres, jenž je velkou konkurencí pro stárnoucího Michela Salgada. V záloze se objevil dvacetiletý Fernando Gago, který má velký potenciál stát se dirigentem hry hvězdného týmu. A s Nistelrooyem nastupuje v útoku Gonzalo Hiquaín, teprve devatenáctiletý Argentinec. Real i nadále totiž sužují menší i větší zranění, na marodce jsou pro tento zápas kapitán Raúl, dále bombarďák Roberto Carlos, Guti a Brazilci Cicinho s Emersonem. Na soupisku se již tradičně nevešli David Beckham a Ronaldo. S lehčími zraněními se po posledním zápase potýkali Sergio Ramos a již zmiňovaný Gonzalo Hiquaín, oba však již v týdnu naplno trénovali a budou stoprocentně připraveni nastoupit. Italský kouč vystihl důležitost utkání: "Souboj s Villarealem je pro mě jako pro trenéra velmi důležitý. Musíme zvítězit a odčinit tak remízu 0:0 z prvního vzájemného střetnutí."

Villareal, ač má výhodu domácího prostředí, je papírovým outsiderem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 3.75. Pokud si myslíte, že zápas skončí stejně jako poslední vzájemné měření sil, tedy remízou, pak se nabízí kurs 3.25. A na výhru Bílého baletu vypsali bookmakeři kurs 1.90.

Reklama