Hlavní obsah

Porazí Lakers San Antonio i potřetí?

Ostudnou porážku mají za sebou basketbalisté Los Angeles Lakers. Tým trenéra Jacksona před dvěma dny nestačil na své palubovce na slabé Charlotte, se kterým prohráli 97-106 po prodloužení. Napravit se to pokusí dnes proti San Antoniu.

Článek

Poslední zápasy Lakers vůbec poukazují na pokles formy. Dnes už si asi málokdo vzpomene, že losangeleský tým začal sezonu bez zraněného Kobeho Bryanta a bez něj dokázal porazit Phoenix a uspět na půdě Golden State. Největší hvězda mužstva je sice dávno zpátky, zdá se ale, že zranění ostatních hráčů se na výkonech Lakers podepisují. Šest týdnů jim chyběl nejlépe doskakující hráč, Lamar Odom. I bez něj Lakers vyhrávali, kromě něj se ale zranil také Kwame Brown a další pivot Chris Mihm chybí od začátku sezony. Lakers sice mají široký kádr, tomu ovšem poslední dobou dochází dech. Deset dní stará prohra v Dallasu 95-114 je ještě pochopitelná, poté ale Jacksonovi svěřenci prohráli také v oslabeném New Orleans. V pondělí si sice spravili náladu domácím vítězstvím 108-103 nad Golden State, ovšem o čtyři dny později se museli sklonit před slabým Charlotte, kterému navíc chybělo několik hráčů. Jedinou dobrou zprávou pro zklamané fanoušky Lakers byl návrat uzdraveného Odoma do sestavy, tou špatnou je kromě prohry také zranění Lukea Waltona, který bude chybět přinejmenším týden.

Dnes se Lakers představí doma potřetí za sebou. Soupeřem jim bude San Antonio, které už dokázali letos dvakrát porazit. Poprvé to bylo v polovině prosince, kdy po vynikajícím kolektivním výkonu základní pětky Lakers zvítězili v Los Angeles 106-99, a podruhé to bylo minulý týden, kdy uspěli dokonce na půdě San Antonia 100-96. Druhá porážka od Lakers Spurs rychle přebolela - třetí nejlepší tým Západní konference poté v rychlém sledu uspěl proti New Orleans, Philadelphii a Bostonu - a všechno se zdálo být znovu v pořádku. Ve středu ovšem San Antonio utrpělo doma druhou porážku během týdne, když v texaském derby uspěl Houston i bez Yao Minga 95-80, a klid neměli hráči trenéra Popoviche ani v dalším utkání. V něm doma přivítali nejslabší tým soutěže z Memphisu; v polovině sice vedli o patnáct bodů, Grizzlies ovšem během třetí čtvrtiny celý náskok stáhli a o vítězství 112-96 tak museli Spurs rozhodnout až v závěrečném dějství.

Příčinou překvapivého comebacku Memphisu bylo možná podcenění soupeře, které dnes ze strany San Antonia určitě nehrozí. Jen Dallas a Cleveland totiž dokázal Spurs letos dvakrát porazit a hosté určitě nebudou chtít připustit, aby se to Lakers podařilo potřetí. Podle bookmakerů by se to stát nemělo, proto vypsali hosty jako favority s kursem 1.63 a handicapem 3 bodů. Myslíte si, že Lakers našli na svého soupeře recept, díky kterému dnes uspějí znovu? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.32.

Reklama