Hlavní obsah

Karlovy Vary na hraně

, 30. ledna 2007

Dvě kola, která se v české hokejové extralize odehrají tento týden ještě před reprezentační přestávkou, mohou zúžit počet kandidátů na play off. Plzeň se tomu dnes bude snažit zabránit na vlastním ledě v přímém souboji s Kladnem, které nyní drží desátou příčku. Slavia se pokusí prosadit do první šestky povinnou výhrou ve Vsetíně. Karlovy Vary však před ní budou tuto pozici bránit v domácím zápase s Pardubicemi.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zápas mezi Pardubicemi a Znojmem přinesl řadu osobních soubojů.

Článek

Domácí tým se ve druhé polovině ledna začal dostávat do problémů. Karlovy Vary nejprve přišly o dlouhotrvající domácí neporazitelnost a v minulém týdnu nezískaly ani jeden bod. Ve všech třech zápasech vstřelily vždy pouze dva góly, což jim přes opětovně dobré výkony brankáře Sáblíka nestačilo. Energie to má najednou v tabulce téměř stejně daleko ke čtvrtému i nepostupovému jedenáctému místu. V útoku jí určitě chybí zkušenosti Krafta a Kristka. Podle počtu vstřelených branek by skutečně Karlovy Vary do play off nepatřily.

Pardubice jedou ve druhé polovině ledna teprve podruhé mimo svoji obvykle zaplněnou halu. Jejich domácí mise nedopadla zřejmě zcela podle jejich představ, ale skončila v kladných číslech, což se také počítá. Minulý týden navíc neztratily ve třech zápasech ani jeden bod a jsou již na druhém místě. Se svojí hrou však spokojeny být nemůžou, protože není příjemné na domácím ledě ztrácet třígólové vedení, jako se jim to stávalo v neděli. Pro dnešní zápas také Pardubice ztratily tvrdého obránce Píšu, který byl vyloučen do konce zápasu. Nadále nebude do hry připraven útočník Blažek.

Bookmakeři bwin očekávají, že si domácí klub příslušnost v první šestce uchová. Na výhru Karlových Varů vypsali kurs 2,1. V probíhající sezóně skutečně vzájemná utkání pravidelně vyhrával ten klub, který byl na vlastním ledě. V těch minulých však byli hosté zvyklí dovážet ze západu Čech body. Dnes si lze na vítězství Pardubic vsadit v kursu 2,7.

Reklama