Hlavní obsah

Liverpool se chystá potvrdit výbornou formu

Eurotip.cz

Ve vloženém pětadvacátém kole Premier league se střetne v Upton Parku West Ham s Liverpoolem. Domácí se letos očividně trápí, hosté jsou naopak v poslední době nejlepším mužstvem soutěže; v minulých dvanácti kolech inkasovali pouze jednu branku.

Foto: internet

Xabi Alonso (vpravo) ví, jak vám pomoci vydělat peníze...

Článek

Kladiváři měli před sezonou rozhodně vyšší ambice než prozatímní osmnáctou příčku. Po sedmnácti kolech sáhlo vedení klubu k výrazné změně; na postu trenéra vystřídal Alana Pardewa Alan Curbishley. Ten nepřišel do až tak neznámého prostředí, jelikož za populární Curbs před třiceti lety hrával. V novém prostředí se hned uvedl husarským kouskem; ve svém prvním vystoupení na lavičce Kladivářů dokázal dovést své svěřenci k vítězství nad Manchesterem United a uštědřit mu teprve druhou letošní porážku. Po tomto úspěchu ale West Ham opět tápe. Světlejšími okamžiky byly dva poslední zápasy; Kladiváři si připsali bod v utkáních s Fulhamem a Newcastlem. "Několik posledních týdnů bylo těžkých. Nemáme důvěru a jen dobré výsledky nám ji vrátí," řekl ke špatné formě a až osmnácté příčce v tabulce manažer Curbishley. Ten dnes bude postrádat trojici Carlos Tevez - Marlon Harewood - Calum Davenport.

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy a pohody. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier league je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí pět bodů. Svěřenci Rafaela Benitéze mají za posledních dvanáct zápasů skóre 23:1, což značí vůbec nejlepší formu z celé elitní anglické soutěže. Před deseti dny to potvrdili s Chelsea, kterou na domácím hřišti porazili po brankách Kuijta a Pennanta 2:0. "Je pro nác jenom dobře, že dokážeme porážet i špičkové týmy. Když někdo porazí Blues, tak si poté nemůže dovolit prohrát s West Hamem. Každé tři body jsou důležité a hráči to vědí," konstatoval španělský kouč ve službách Reds. V dresu Liverpoolu se dnes neobjeví Mohamed Sissoko a Bolo Zenden.

Domácí jsou považováni za jasného outsidera s kursem 4.75 na jejich vítězství. Hodnota kursu na remízu je 3.40 a na vítězství Liverpoolu 1.67. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama