Hlavní obsah

Calgary s Los Angeles včera měnilo a dnes hraje

, 30. ledna 2007

Po dnešním večeru bude již v celé NHL zbývat pouze jediný klub, který nebude mít odehráno alespoň 50 utkání. Bude jím Pittsburgh, který se vrací domů k zápasu s Floridou. Detroit si s oslavencem Haškem na moment odskočí do vedlejší konference k zápasu na ledě Islanders. V západní konferenci zakončí Los Angeles své kanadské miniturné v Calgary.

Článek

Domácí tým se vlastnímu publiku představí po více než deseti dnech. Po třech letech oblékne dres Calgary zkušený útočník Conroy, který ještě v sobotu nastoupil v dresu dnešního soka. Měl by pomoci týmu ke zlepšené hře v oslabení. Plameny mají jinak za sebou dobrý měsíc. Doma prohrály pouze na jeho začátku a přetahují se o čelo severozápadní divize, která byla před měsícem ještě vyrovnanější než nyní. To vše se Calgary daří i při dlouhodobé absenci tahouna Iginly, jehož návrat se ani dnes neuskuteční. Dobře na tom nejsou ani jeho kolegové z útoku Kobasew a McCarty. Týmu se přesto ve druhé polovině ledna pravidelně daří skórovat v přesilových hrách.

Jako host přijede v dresu Los Angeles centr Lundmark, který byl součástí včerejší výměny. V této sezóně marně dosud čeká na první vstřelenou branku. Klub je v nedobrém postavení. Králové získali ze všech týmů ligy nejméně venkovních bodů a nedělají tedy čest svému jménu. V pacifické divizi mají sice odehráno nejvíce utkání, ale jsou v ní beznadějně poslední. V lednu jako první tým v historii NHL postavili do zápasu japonského hokejistu. Brankář Fukufuji však nikterak nepřesvědčil a při zranění prvních dvou gólmanů a nejistotě Brusta se Los Angeles rozhodli angažovat zkušeného Burkea. První zápas sice nedohrál, protože byl dehydratovaný, ale v pátek po pauze pomohl ukončit nejdelší klubovou sérii proher této sezóny.

Bookmakeři bwin předpokládají, že dnes by však hosté mohli začít další. Na výhru domácího Calgary totiž vypsali kurs 1,7. Hosté v sobotu po dlouhé době využili přesilovou hru, ale stejně prohráli. Los Angeles na ledě dnešního soupeře nebývalo v minulých sezónách bez šancí, ale před měsícem se na stejném ledě vzpamatovalo až v poslední minutě, kdy bylo pozdě. Na výhru hostů je dnes vypsán kurs 3,8.

Reklama