Hlavní obsah

Soutěžící se dnes soustředí na Premier League

Zápasy anglické Premier League se staly dnešním hitem v soutěži na Eurotip.cz. Mezi pětici nejtipovanějších příležitostí se dostaly hned tři.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Premier League je letos konečně vyrovnaná, což jí dodává nový náboj. O vedoucí příčku v ní se momentálně perou dva kluby, které si nemohou dovolit ztrácet zbytečně body. Není proto divu, že dns oba dostali největší důvěru od soutěžících. Chelsea ztrácí na Manchester šest bodů po sérii špatných výsledků na přelomu roku. Londýnští hráči doma jen remizovai s Readingem a Fulhamem, jen bod vybojovali na hřišti Aston Villy a po povinné výhře nad Wiganem utrpěli po dlouhé době porážku na půdě Liverpoolu. Dnes ji budou chtít odčinit v domácím utkání proti Blackburnu. Hosté sice dokázali naplno bodovat ve třech z posledních pěti utkáních odehraných venku, dnes ovšem bookmakeři i sázkaři jasně věří domácím: s kursem 1.25 si na Chelsea vsadilo 948 soutěžících, šest jich tipuje remízu a sedm si trouflo vsadit výhru hostů.

Ještě o něco jednoznačněji podle účastníků soutěže vyznívá souboj Manchester United - Watford. Manchester sice dvakrát za sebou klopýtl venku, když nejprve remizoval v Newcastlu a v minulém kole po gólu v nastaveném čase prohrál 1:2 na hřišti Arsenalu, domácí formu má ale skvělou - Fergusonův tým zvítězil pětkrát za sebou, posledním, kdo mu dokázal sebrat body, byla Chelsea. Watford kvalit "Blues" určitě nedosahuje, v tabulce Premier League je dokonce až na posledním místě. V minulém kole se sice hosté dočkali druhé letošní výhry, když si doma poradili s Blackburnem 2:1, dnes je ale čeká o moc těžší zápas. Bookmakeři jsou si toho dobře vědomi, proto na Manchester vypsali nízký kurs 1.16. Ani ten neodradil 936 tipujících od sázky na domácí; dva lidé zkusili remízu a jeden dokonce vítězství Watfordu s vysokým kursem 12.00.

Zatímco anglická nejvyšší soutěž jede přes zimu bez přestávky, německá Bundesliga si v polovině prosince dala pauzu na šest týdnů. O víkendu se nyní znovu rozjela a pro Schalke vůbec ne špatně. Jeho největší konkurent z Brém sice uhrál doma tři body, Schalke si je ale přivezlo ze hřiště Frankfurtu a na druhém místě tak stále zůstává jen vinou horšího skóre. Aachen přezimoval nebezpečně blízko pásmu sestupu a ani vstup do druhé části sezony mu nevyšel - na svém hřišti sice vedl nad Leverkusenem už 2:0, o vedení ale přišel a po Schneiderově brance dokonce přišel i o všechny body. Dnes by měl Aachen vyjít znovu bodově naprázdno; to si alespoň myslí 724 soutěžících, kteří si vsadili na domácí s kursem 1.35. 39 jich jedničku jistilo remízou a jen čtyři věří v nerozhodný výsledek nebo neprohru hostů.

Čtrnáct odehraných zápasů, jedenáct výher - taková je domácí bilance fotbalistů týmu West Bromwich. Jeden z aspirantů na postup do Premier League sice venku příliš nezáří, ovšem ze svého stadionu si udělal téměř nedobytnou tvrz. V posledních utkáních se o tom mohli přesvědčit hosté z Lutonu a Ipswiche, a v posledním kole West Bromwich dokonce bodoval i na cizím hřišti, když dokázal porazit Leeds 3:2. To není příliš dobrá zpráva pro Plymouth, který se se 42 body drží uprostřed tabulky. Hosté měli na přelomu roku problémy sami se sebou - po výhře nad Hullem uhráli v následujících pěti zápasech pouhé tři body za stejný počet remíz. V polovině ledna se ovšem konečně zvedli; nejprve uhráli cenné tři body v Norwichi za výhru 3:1 a v posledním kole porazili doma Coventry 3:2. Mohou hosté s rostoucí formou uspět i dnes? Podle soutěžících ne - 456 jich vsadilo na West Bromwich v kursu 1.65, 176 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru domácích a jen 23 lidí věří v jiný výsledek.

Pětici nejžádanějších utkání uzavírá souboj nejvyšší anglické ligy Bolton - Charlton. Podobně jako u zápasu Watfordu v Manchesteru se zde utkají týmy z opačných částí tabulky. Bolton patří k nejpříjemnějším letošním překvapením; dokáže bodovat doma i venku, díky čemuž má po 24 kolech na svém kontě 40 bodů. Zdá se ale, že na Bolton dolehly zlé časy - po dvou domácích vítězstvích prohráli 0:3 v Liverpoolu, poté před vlastními diváky jen remizovali s Manchester City 0:0 a předminulý víkend utrpěli na hřišti Middlesbrough debakl 1:5. Trápení Charltonu je ale mnohem horší - v posledních deseti zápasech nastřílel pouhých devět branek a stále se drží na předposledním místě. Podobně jako Watfordu se mu ale vydařil poslední zápas - před jedenácti dny měl být snadným soustem pro Portsmouth, který ovšem zaskočil výhrou 1:0. Pokud Charlton uhraje překvapivý výsledek i dnes, nepotěší 493 soutěžících, kteří si vsadili na domácí s kursem 1.55, radost by ovšem mohlo mít čtrnáct lidí, kteří vsadili remízu, nebo jediný odvážlivec, jenž se nebál vsadit čistou dvojku.

Reklama