Hlavní obsah

Milwaukee čeká trápící se Orlando

Výprask o 30 bodů utrpěli basketbalisté Milwaukee ve včerejším utkání v Miami. Bucks přes noc zůstali na Floridě a ostudný výsledek se pokusí napravit dnes proti Orlandu.

Článek

Porážka 80-110 je pro Milwaukee letos vůbec nejhorší, fanoušky Bucks by ale příliš trápit nemusela. Příznivce klubu s jelenem ve znaku totiž v poslední době potěšilo několik zpráv, na které dlouho čekali. Milwaukee totiž jako málokterý jiný tým letos pronásledují zranění: nejprve skončila sezona pro Bobbyho Simmonse, který letos neodehrál jediný zápas, a už v polovině listopadu se potom zranilo další křídlo, Charlie Villanueva, který už musel vynechat přes dvacet zápasů. To ovšem není nic proti tomu, co Bucks museli vytrpět začátkem ledna - v utkání s Clevelandem se zranil Michael Redd, s téměř 28 body na zápas nejlepší střelec týmu, a další zápas neodehrál rozehrávač Mo Williams, který prožívá životní sezonu. S takto zdevastovanou sestavou prohráli Bucks osm z devíti dalších zápasů. Nyní se ale, zdá se, štěstí obrací k trenérovi Terrymu Stottsovi čelem; proti Phoenixu se vrátil Villanueva a proti Knicks se na palubovce objevil už i Williams, který 30 body přispěl k ukončení šestizápasové série bez výhry.

Orlando si na podobnou nepřízeň osudu stěžovat nemůže. Magic se sice měli v několika zápasech museli obejít bez některých hráčů, ovšem žádné ze zranění se neukázalo jako dlouhodobé. To ovšem neznamená, že se jim daří - naopak. Tým, který v listopadu skončil s bilancí 12-4 a držel se na špici Východní konference, se v posledních týdnech sesypal. Do nového roku sice vykročil čtyřmi výhrami v řadě, ovšem potom začal prohrávat jeden zápas za druhým. V posledních devíti zápasech uspělo Orlando jen jednou, paradoxně na palubovce silného Clevelandu, a v osmi zbývajících soubojích se musel před svým soupeřem sklonit. Prohry ve Phoenixu nebo s Dallasem by fanoušci svému týmu asi odpustili, ovšem po posledních dvou zápasech se hráči trenéra Briana Hilla musí červenat - prohráli totiž dvojzápas se stěží průměrnou Atlantou. Nejprve neuspěli na domácí palubovce, kde prohráli 90-93, a nevyšla jim ani odveta v Atlantě, kde je domácí porazili dokonce o deset bodů. "Nerozumím tomu. Je mi to líto... Je to frustrující," hledal kouč Hill po porážce 83-93 jen těžko slova.

Milwaukee odehraje v Orlandu svůj třetí zápas ve čtyřech dnech a pro odpočatější Orlando by mělo představovat snadnou oběť - tak si to alespoň představují bookmakeři, kteří na domácí vypsali kurs 1.29 a handicap 7.5 bodů. Myslíte si, že se Milwaukee po včerejším debaklu vzpamatuje a matné Orlando porazí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.75.

Reklama