Hlavní obsah

Carolina proti diviznímu sousedovi

, 1. února 2007

Dvacetdva týmů zasáhne ve čtvrtek do bojů v NHL. V severozápadní divizi hostí Colorado Minnesotu a Vancouver Edmonton. V pacifické divizi chystá San Jose odvetu pro Dallas. V atlantické divizi si hodlá New Jersey pojistit první příčku v zápase na ledě Philadelphie. Carolina v jihovýchodní divizi přivítá Tampu Bay.

Článek

Domácí tým pokračuje ve svých nejistých a rozpačitých výkonech. Každý měsíc se Carolině podaří udělat alespoň třízápasovou sérii výher, ale zároveň ji dokáže také nepěkně promrhat nestálými výkony. V polovině ledna to vypadalo, že by se mohla blížit k prvnímu místu jihovýchodní divize, ale z posledních pěti zápasů uspěla pouze v jediném. Po Vánocích nedokázala vyhrát ani v polovině domácích zápasů. Carolinu táhnou staří matadoři typu Whitneyho a Rod Brind'Amoura, jejichž čas by správně měl přícházet až v play off. Teprve postupně se rozehrávají mladší hráči. Jeden z nich, útočník Cole, však v úterý na ledě chyběl. V brance dostával v poslední lednové dekádě pravidelně přednost Ward, ale jeho brankový průměr nebyl dobrý.

Tampa Bay je na tom výsledkově podobně jako její dnešní soupeř, i když leden se jí dosti vydařil. Pouze ji může mrzet, že přepouští soupeřům příliš mnoho bodů, když je poráží až mimo normální hrací dobu. Poslední tři venkovní utkání vyhrála až v samostatných nájezdech. Více šancí v brance po Vánocích dostává Holmqvist. V úterý se hráčům povedlo poprvé po exhibiční pauze využít také přesilové hry. Tampa Bay už se zase může spolehnout alespoň na střelecké schopnosti hráčů v prvním útoku v čele s Lecavalierem. Žádná významná zranění ji netrápí.

Střetnutí posledních dvou držitelů Stanlyova poháru bude jistě zajímavé. V tabulce divize je dělí pouhé dva body. Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí prostředí sehraje svou positivní roli. Na výhru Caroliny vypsali kurs 2,1. Na možnost, že by Tampa Bay dnešního soupeře v tabulce dostihla, si lze vsadit v kursu 2,7.

Reklama