Hlavní obsah

Sevilla uvidí pohárové derby

Dva odvěké rivaly svedl proti sobě los španělského poháru. O postupové místo se poperou Betis a FC Sevilla.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Dva týmy z města v Andaluzii si letos vedou úplně opačně. FC Sevilla po loňském triumfu v Poháru UEFA nijak nepolevila a ve španělské lize si vede skvěle. V polovině ledna sice nečekaně doma klopýtla s Mallorcou a týden nato jen remizovala ve Villarealu, o víkendu ale zvítězila v Levante 4:2 a v tabulce si drží jen dvoubodovou ztrátu na vedoucí Barcelonu. V letošním ročníku Poháru UEFA rozhodl úřadující držitel trofeje o svém postupu ze skupiny už po třech zápasech a Seville se daří i v Copa del Rey - venku sice proti Segovii a Vallecanu moc přesvědčivě nezvítězila, ovšem v domácích utkáních svým soupeřům pokaždé nasázela tři góly a postoupila.

Dnes Sevillu čeká těžší úkol. Tým trenéra Ramose, který možná bude postrádat Jésuse Navase, totiž čeká městský rival Betis. Vzájemné souboje těchto soupeřů bývají velmi vyhecované, mnozí dokonce tvrdí, že víc, než duely Realu Madrid a Barcelony. A výhru nad nenáviděným FC by Betisu hodně pomohla - přinejmenším psychicky, což nyní potřebuje. Po 24 kolech je totiž v Primera Division na sedmnáctém místě, pouhý bod nad pásmem sestupu. Betis doma není nejhorší, o čemž se v posledních zápasech mohla přesvědčit například hráči Celty Vigo, kteří zde prohráli 0:1, nebo naposledy Valencia, kterou Betis porazil 2:1. Doplácí ale na špatné výkony na stadionech soupeřů; v lize zatím venku dokázal zvítězit jen jednou a s pěti body z cizích hřišť patří k nejhorším mužstvům v nejvyšší španělské soutěži. Dnes bude trenér Fernandez navíc postrádat Damia Abellu, Lemba, Odonkora, Nana, Edua a Romera, takže si proti FC zahrají Ilič a Caffa, kteří s Betisem podepsali smlouvu teprve nedávno, a Isidoro a Juande, hráči "B" týmu.

Letošní výkony pasují do role favorita FC Sevillu, na kterou bookmakeři vypsali kurs 1.60. Věříte starému klišé, které říká, že fotbalové derby nemá favorita? Potom můžete zkusit neprohru Betisu, na kterou společnost bwin vypsala kurs 2.02.

Reklama