Hlavní obsah

Vrátí Hitzfeld Bayernu slávu?

Stejně jako před týdnem vstoupí do bundesligového kola Bayern Mnichov už v pátek. Minulý předzápas mu nevyšel, když prohrál v Dortmundu. O reparát se dnes pokusí v Norimberku, proti kterému nastoupí se staronovým koučem Ottmarem Hitzfeldem.

Foto: (AP Photo/Uwe Lein)

Odvolaný kouč Bayernu Mnichov Felix Magath

Článek

Mužstvo s velmi početnou česko-slovenskou kolonií odstartovalo do letošního ročníku bundesligy velice dobře, když dokazovalo napodobovat své skvělé jarní výsledky, poté sice přišel menší výpadek, ale poslední podzimní kola dostala Norimberk opět do boje o evropské poháry. Do druhé poloviny vstoupili svěřenci trenéra Hanse Meyera výborně; na domácím hřišti uštědřili lekci Stuttgartu v poměru 4:1. Naprázdno nevyšli ani z vloženého úterního kola bundesligy v Mönchengladbachu, kde získali bod za bezbrankovou remízu. Dnes proti Bayernu bude Norimberk postrádat pouze dlouhodobě zraněné Mintála a Glaubera.

Bayern má letos opět ty nejvyšší cíle, první polovinu ročníku zakončil na třetím místě, přičemž na vedoucí Werder Brémy a druhé Schalke 04 ztrácel tři body. Na toto v Bavorsku nejsou zvyklí. Zlepšení ani nepřišlo při vstupu do jarní části; Bayern nejdříve prohrál v Dortmundu a v úterý pouze remizoval v Allianz Aréně s Bochumí. To už vedení mnichovského celku neuneslo a přišla změna na postu trenéra. "Je nám líto tohoto kroku", řekl předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge. "Felix Magath odvedl v uplynulých dvou a půl letech v FC Bayernu velice dobrou práci s úžasnými úspěchy, hlavně s dvěma zisky double. Ovšem my zodpovědní za klub musíme vidět současný vývoj a reagovat na něj. Starost o kvalifikování se do Ligy mistrů v příštím ročníku nás přiměla z dnešnímu rozhodnutí." Novým lodivodem se stal starý známý Ottmar Hitzfeld, který u Bayernu působil před Magathem a bavorský celek dovedl v roce 2001 k zisku titulu v Lize mistrů. S celkem 16 trofejemi je Hitzfeld vůbec nejúspěšnějším německým trenérem historie. Nový kouč má dnes k dispozici kompletní kádr i s uzdravenými Hargreavesem a Sagnolem.

Bayern je sice na stadionu easyCredit hostem, ale i tak je považována za mírného favorita s kursem 1.90. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.20 a vítězství domácího Norimberku s kursem 3.80.

Reklama