Hlavní obsah

Anfield Road hostí derby

Jedno z nejprestižnějších utkání každého ročníku Premier league, velké Meyserside derby dnes hostí Anfield Road, domácí stánek Liverpoolu. Reds přivítají svého městského rivala Modrý Liverpool - jak je někdy Everton označován. Domácí mají hostům co vracet - podzimní duel vyšel jednoznačně lépe pro modré, kteří zvítězili v Goodison Parku 3:0.

Foto: internet

Xabi Alonso (vpravo) ví, jak vám pomoci vydělat peníze...

Článek

Liverpool měl letos slabší start do sezony, ale v posledních měsících se dostal do velmi dobré formy a pohody. Především v domácím prostředí klopýtá jen zřídka. V Premier league je momentálně třetí - na druhou Chelsea ztrácí pět bodů. Svěřenci Rafaela Benitéze mají za posledních třináct zápasů skóre 25:2, což značí vůbec nejlepší formu z celé elitní anglické soutěže. Před čtrnácti dny to potvrdili s Chelsea, kterou na domácím hřišti porazili po brankách Kuijta a Pennanta 2:0. Ve vloženém kole v týdnu Reds zvítězili ve West Hamu a na vítězné sérii se už vezou pět zápasů. Stále tak drží krok se špicí. "Je to závod na dlouho trať. Někteří fanoušci už pokukují po titulu, ale ten je stále daleko. Musíme se koncentrovat na zisk tří bodů v dalším zápase," konstatoval španělský kouč ve službách Reds. V dresu Liverpoolu se dnes neobjeví Mohamed Sissoko a Fabio Aurelio.

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale poté je postihla menší krize a momentálně jsou v tabulce na osmé příčce. Minulý týden si na své konto připsali deváté letošní vítězství, když dokázali zvítězit po dvou brankách Artety 2:0 ve Wiganu. Dnes se tento úspěch jistě budou chtít pokusit potvrdit na Anfield Road, ale určitě to nebude nic jednoduchého. "Liverpool je porazitelný. Moji hráči mají velké odhodlání a věří si, že se jim to podaří. Chceme změnit situaci. To znamená vítězit a jít tabulkou výše a navíc zahájit sérii neúspěchů Reds," naznačil velkou rivalitu mezi kluby manažer Evertonu David Moyes.

Šlágr šestadvacátého kola Premier league má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v celku domácích. Na Reds vypsali kurs 1.50. Jestliže věříte v remízu, pak využijte kursu 3.50. Věříte-li slovům Davida Moyese, pak využijte kursu 7.00 na vítězství hostů.

Reklama