Hlavní obsah

Odstartuje Valencie novou sérii vítězství?

Primera Division má dnes na programu souboj pátého se čtvrtým. Valencie přivítá na svém stadionu Atletiko Madrid, které v podzimním měření sil podlehlo svému dnešnímu hostiteli na Vicente Calderon v poměru 0:1.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Atletiko zvládlo podzimní část sezony velmi dobře; v šestnácti zápasech získalo osmadvacet bodů a udrželo úzký kontakt se špičkou. Do jarní částí vstoupilo remízou s Tarragonou, ale poté porazilo Celtu Vigo a následně i Osasunu. Výpadek svěřenci Javiera Aguirreho zaznamenali v minulém kole se Santanderem, když remízu 1:1 zachraňoval patnáct minut před koncem zápasu Ibaněz. Celkem šest zápasu už mužstvo kolem velké hvězdy Fernanda Torrese nepoznalo hořkost porážky. "Liga je stále velmi otevřená, ani Barcelona nemůže odpočívat. Potřebujeme zvítězit s Valencií, protože je to náš velký rival v boji o umístění," řekl zkušený útočník Mista, který letos převážně vysedává na lavičce; přednost dostává Torres s největším letošním překvapením Primera Division - teprve osmnáctiletým Argentincem Agüerem, který v létě přišel z Independiente. Atlético nemůže dnes tradičně počítat s Petrovem, Maxim a Miguelem, brankář Leo Franco již začal trénovat.

Vstup Valencie do nového ročníku byl excelentní, ale před dvěma měsíci ji postihla obrovská marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. V šesti zápasech v řadě nedokázali svěřenci trenéra Enriqua Sancheze Florese zvítězit, ale 10. prosince přišel zvrat v zápase s La Coruňou, ve kterém zvítězili 4:0. Od té doby Valencie válcovala jednoho soupeře za druhým. Její série vítězství skončila až minulý týden v Seville s Betisem. Porážka 2:1 mrzí o to víc, že právě tento zápas se mohl zapsat do historie valencijské kopané pro nejdelší sérii vítězství v řadě, která by měla délku trvání sedm zápasů (sedm utkání v řadě Valencie vyhrála poprvé a naposledy v roce 1947). "Nejdůležitější je pro nás se opět na takovou vítěznou vlnu dostat. Stále nějaké body na samotné čelo tabulky ztrácíme a máme tak co dělat," řekl obránce Valencie Raul Albiol. Valencie bude postrádat Gavilána, Eda a Regueira. Po zranění pouze trénují Del Horno a David Navarro Otazník startu visí nad Vicentem, který měl žaludeční problémy.

V pozici mírného favorita vstupují do zápasu podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které vypsali kurs 1.85, kurs na remízu má hodnotu 3.30. a na vítězství Atletika si můžete vsadit s kursem 3.85.

Reklama