Hlavní obsah

Potvrdí Mnichov 1860 roli favorita?

Eurotip.cz

Dvacáté kolo 2. bundesligy uzavře pondělní dohrávka v Allianz Aréně. Domácí Mnichov 1860 změří síly s Burghausenem. V roli favorita vstoupí do zápasu domácí, kteří doposud získali o jedenáct bodů více než jejich dnešní soupeř.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Mnichovský rival slavnějšího Bayernu vstupoval do letošního ročníku 2. bundesligy s vidinou boje o postup, ale prozatím tento cíl nenaplňuje. Během devatenácti kol vybojoval 28 bodů, což v tuto chvíli stačí na šestou příčku. Mohlo to být lepší, ale svěřenci trenéra Waltera Schachnera nezískali ve dvou kolech jarní části ani bod a ztratili tak šanci na blízký kontakt s popředím. Především domácí porážka 0:3 s Furthem byla ostudná a dnes se budou chtít mnichovští svým fanouškům jistě předvést v lepším světle. Po svalovém zranění je fit Marek Thorandt, zatímco Mate Ghvinianidze a Christoph Burkhard jsou mimo hru. "Očekávám od mého mužstva agresivní hru od prvních minut," konstatoval kouč Schachner.

Burghausen neodstartoval do ročníku špatně, ale postupem času se propadá a propadá. Momentálně je na patnácté příčce, když na poslední sestupovou pozici má náskok pouhý bod. Na jaře stejně jako jeho dnešní soupeř ještě nebodoval; nejdříve nestačil na první Karlsruhe a poté ani Kolín. Dnes ho čeká další soupeř, který se řadí do skupiny těch silnějších. "Musíme se konečně dostat do herní pohody a více si dovolit i dopředu. Mnichov 1860 není žádný nepřekonatelný soupeř a bezpodmínečně musíme bodovat," řekl odvážně Fred Arbinger, trenér Burghausenu. Ten dnes netrpělivě čeká na zprávy lékařů, jelikož hned u několika hráčů visí nad startem otazník.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role favorita Mnichov 1860, na který si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.60 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 5.05.

Reklama