Hlavní obsah

Chelsea chce na ruské milióny ulovit i kanonýra Henryho

Pouhý poločas stačil miliardáři Romanu Abramovičovi k 'ruské revoluci' v londýnském klubu Chelsea. Za 45 minut se totiž bývalý majitel Ken Bates rozmyslel a fotbalový tým prodal, napsal list The Sun. Ruský magnát teď plánuje zahladit dluhy, zvýšit svůj podíl v týmu a přivést hvězdy. Celá investice se tak vyšplhá na 200 miliónů liber (9 miliard korun).

Foto: chukotka.org

Šestatřicetiletý ruský miliardář Roman Abramovič si pořídil další hračku - fotbalový klub Chelsea.

Článek

Vášnivý fotbalový fanoušek Abramovič má velkolepé plány. Za kontrolu nad klubem zaplatí šedesát miliónů liber, dalšími devadesáti očistí tým od dluhů. A další investice na sebe nenechají čekat. Do nových posil chce investovat třicet miliónů liber a do nového tréninkového centra o deset miliónů méně.

"Znovu a znovu si říkám, že jsem udělal dobře. Když vidím ty cifry, které poletují ve vzduchu, je zřejmé, že se Chelsea vyšvihne na špici evropského fotbalu," přesvědčuje sám sebe i okolí Bates. Muž, který dirigoval chod klubu dlouhých jednadvacet let.

Zola odchází

Přes divoký kolotoč peněz, v němž se Chelsea ocitla, odložila modrý dres jedna z největších hvězd. Italskému veteránovi Gianfranco Zolovi došla trpělivost a v šestatřiceti letech se vrátil domů. Příští rok bude působit v Cagliari.

To však nemusí novému vlastníkovi Chelsea vadit, Abramovič totiž podle deníku The Sun skutečně není 'troškař'. Už se nechal slyšet, že hodlá angažovat italského obránce Alessandra Nestu či nizozemského záložníka Edgara Davidse. V Abramovičově hledáčku jsou i další hráči, například talentovaný Joe Cole z West Hamu.

Ale na závěr si nechal lahůdku - velkorysou nabídku má přichystánu i pro jednoho z nejlepších útočníků planety Thierry Henryho, Francouze ve službách Arsenalu!

Reklama

Související témata: