Hlavní obsah

Washington i Boston tápou

, 6. února 2007

Úterní program NHL je na utkání velmi bohatý. Chicago zahajuje kanadskou část svého nynějšího turné na ledě v Calgary. Toronto hodlá pokračovat v úspěšném cestování i v St. Louis. Edmonton se v přímém souboji pokusí stáhnout náskok Vancouveru v severozápadní divizi. Dallas se vrací domů k utkání s Minnesotou. Washington hostí v duelu neúspěšných klubů Boston.

Článek

Domácí celek se přetahuje o poslední místo v jihovýchodní divizi a s přibývajícím počtem zápasů se mu play off spíše vzdaluje. Do jisté míry za to mohou zranění, která postihují Washington během celé sezóny. Nejprve se týkala spíše útočníků, ale v poslední době se naopak pozornost vedení musela v tomto směru obrátit spíše na neutěšený stav obrany. I z tohoto důvodu došlo v minulém týdnu k výměně, při níž hrálo nejdůležitější roli jméno obránce Jurčiny. Ten se stal o víkendu okamžitě nejvytíženějším hráčem nového zaměstnavatele a velmi aktivním střelcem. V brance Washingtonu dostává nyní jednoznačnou přednost Kölzig. Zdravotní stav jeho obvyklého náhradníka Johnsona je nejistý.

Byl to právě Boston, který zmiňovaného slovenského obránce příliš nevyužíval a nechal ho tedy převléci se do dresu dnešního soupeře. Klubové vedení se naopak pokusilo posílit strádající útok, do něhož získalo Bochenskiho. Je to vskutku třeba, protože mizerná útočná údernost stála za sérií pěti porážek, kterou tým zastavil v sobotu. Medvědi však nemohou jásat, protože poslední výhru v normální hrací době si připsali přesně před měsícem. Soupeřům tedy rozdávají body plnými hrstmi a v severovýchodní divizi osaměli na posledním místě. Kde hledat viníka tohoto stavu, je ovšem těžké napsat, protože ani obrana není na požadované úrovni. Nejistý je dnes start jednoho z mála desetigólových střelců týmu Sturma.

Bookmakeři bwin v dnešním zápase favorizují domácí celek. Na výhru Washingtonu vypsali kurs 2,15. Hosté však v hlavním městě neprohráli již čtyři roky a případný dnešní úspěch by je v tabulce posunul právě před domácí tým. Na vítězství Bostonu si lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama