Hlavní obsah

Phoenix dále cestuje za nadějí

Eurotip

Právě pět zápasů se během dnešní noci odehraje v NHL. New York Islanders se pokusí zvýšit své naděje na play off výhrou nad odepsanou Philadelphií. Anaheim se utká se San Jose v opačném gardu než včera a bude mít tedy tentokrát výhodu domácího prostředí. Detroit nyní stále střídavě cestuje sem a tam a dnes si udělá malou zastávku doma, aby opět porazil Phoenix.

Článek

Hráči dnes domácího celku se zřejmě těšili na přestávnku vyplněnou exhibičním utkáním, protože před ní vstřelili ve dvou zápasech dohromady pouze dva góly a odešli poraženi. Jednogólovou normu si Detroit dopřál i v prvním zápase po pauze, ale tentokrát mu to přineslo alespoň jeden bod a od té doby si připsal již čtyři výhry. U všech kryl záda svým spoluhráčům brankář Hašek, kterého je trenér připraven nasazovat častěji než v předchozích měsících. Český brankář se dnes pokusí v dresu Detroitu podat ze svého pohledu lepší výkon než v minulých zápasech, kdy dostal vždy po třech gólech a dopustil se několika chyb. Na ledě se neobjeví útočník Samuelsson.

Phoenix oživil po Vánocích své skomírající naděje na play off, ale od druhé poloviny ledna se mu již zase daří pouze střídavě, což je při jeho bodové ztrátě z úvodu sezóny špatné. Zatímco v sobotu doma nedokázal vstřelit gól, včera se podařilo brankáři Josephovi udržet venku čisté konto. Trenér mu dává nyní mnohem více šancí než Tellqvistovi, který vyhořel v zápase před deseti dny. Kojotům se necestovalo pro špatné počasí včera snadno a utkání začalo s více než půlhodinovým posunem. V útoku nehrají zkušení Schatchard a Adams, kterým se však stejně v této sezóně nikterak nedaří. Phoenix zatím čeká na svého prvního dvacetigólového střelce ročníku.

Dnešní zápas se odehraje za osobní přítomnosti mladých hokejových nadějí ze Sparty Praha. Bookmakeři bwin jednoznačně favorizují domácí tým. Na výhru Detroitu vypsali kurs 1,65. Hosté sice na ledě dnešního soupeře obě utkání v minulé sezóně vyhráli, ale v té probíhající zatím od něho utržili jenom dva debakly. Dnes si lze na výhru Phoenixu vsadit v kursu 4,0.

Reklama