Hlavní obsah

Vzpamatuje se New Jersey v Atlantě?

Čtyři prohry v řadě mají na svém kontě basketbalisté New Jersey. Ukončit tuto sérii a přiblížit se tak čelu Atlantické divize se dnes Nets pokusí v Georgii.

Článek

New Jersey je jedním z několika týmů, jejichž letošní sezonu poznamenala zranění. Nets se i přes průměrné výkony dlouho drželi na čele slabé Atlantické divize, kde je nyní vystřídalo Toronto. Mužstvo trenéra Lawrence Franka od začátku nového ročníku stavělo především na základní pětce, kde vedle tradičně silné trojice Kidd, Carter, Jefferson zažíval životní sezonu pivot Nenad Krstič. O svého druhého nejlepšího střelce ovšem New Jersey přišlo těsně před Vánoci a jak se později ukázalo, letos už si Krstič nezahraje. Neuplynul ani měsíc, a Nets přišli o svůj další pilíř - Richard Jefferson musel podstoupit operaci kotníku, která ho také vyřadí ze hry na dlouhou dobu. Frank dal na pozici pivota šanci Mooreovi a na Jeffersonově místě se v posledních utkáních představil loňský nováček Antoine Wright, nová sestava ovšem příliš úspěchů nesbírá. Po třech prohrách v řadě sice překvapili v Denveru a Utahu, kde zvítězili, ovšem od té doby Nets na úspěch čekají. Na konci ledna nestačili doma na Detroit, z Orlanda odjeli s debaklem 89-113 a v posledních dvou utkáních se k nim štěstí obrátilo zády. Nejprve prohráli doma v prodloužení s Atlantou a o den později znovu dotáhli utkání do prodloužení a znovu prohráli - tentokrát s Philadelphií 98-100.

Ani Atlantě se letos zranění rozhodně nevyhýbají. Tým z Georgie se musel na přelomu roku obejít osm zápasů bez svého druhého nejlepšího střelce a slušného obránce Joshe Smithe, kterému lékaři odoperovali kýlu. V tu dobu už byl na marodce rozehrávač Tyron Lue a než ten se uzdravil, vyřadilo zranění ze hry také dalšího rozehrávače Speedyho Claxtona. Nyní jsou Hawks téměř kompletní, ovšem ke stabilním výkonům má Atlanta stále daleko. Ke konci ledna ukončila trip výhrou v Bostonu a poté překvapivě také v Orlandu a z následné domácí prohry s Philadelphií se rychle vzpamatovali - na své palubovce dokázali porazit znovu Orlando a Golden State. Minulý týden Hawks doma nestačili na Orlando, poté o dva dny později dokázali zvítězit v New Jersey a jejich vrtkavou formu potvrdila poslední prohra s Lakers, kteří si z Atlanty odvezli výhru 90-83.

Dnes mají hosté možnost pomstít se za domácí porážku a podle bookmakerů by se jim to mělo povést - společnost bwin totiž vypsala New Jersey jako favorita zápasu s kursem 1.80. Myslíte si, že domácí porazí Nets i podruhé? Potom si vsaďte na Atlantu, kurs na ni je 2.05.

Reklama