Hlavní obsah

Ottawa se přetahuje s Montrealem

Eurotip

Tabulkami obou konferencí v NHL se ve čtvrtek pokusí zamíchat dohromady dvacet mužstev. Calgary vyjíždí poprvé v únoru ven a míří tentokrát do Columbusu. Minnesota se naopak vrací na vlastní led k zápasu s Floridou. Philadelphia se pokusí získat v této sezóně první bod proti Pittsburghu. Ottawa hostí Montreal.

Článek

Domácí celek se vrací na vlastní led po včerejším zápase proti jinému soupeři ze severovýchodní divize. Ottawa se musela vyrovnat s nástrahami počasí a pouze dvakrát se jí podařilo dotáhnout soupeřovo vedení. Její ztráta na čelo divize se tedy prohloubila a musí se spíše ohlížet za sebe, protože od vypadnutí z postupové osmičky ji nyní dělí pouhé tři body a kluby stojící nyní mimo mají odehrán menší počet zápasů. Senátoři začali po Vánocích vysoce preferovat obranu, kterou obvykle diriguje z branky Emery. Pouze v jediném zápase v tomto období obdrželi více než tři branky. Přes uzdravení většiny útočníků se jim však zároveň od druhé poloviny ledna méně daří v útočné fázi hry.

Montreal je na tom od Vánoc podstatně hůře než jeho dnešní hostitel. Nedaří se mu navázat podobnou vítěznou sérii, díky níž se v divizi přibližoval nenápadně k první pozici. Na tu může nyní směle zapomenout. Na vině je především hra obrany. V ní je dnes s otazníkem start Markova. Trenér Montrealu ale především po exhibiční pauze ztratil důvěru ve schopnosti Hueta a dával více šancí Aebischerovi. Dnes by si však měl švýcarský brankář odpočinout. Klub je také velmi nespokojen s výkony letní posily Samsonova, kterého dal k dispozici všem ostatním celkům s tím, že by mu jinak mohl hrozit i přechod do farmářského celku.

Oba kluby z kanadských měst dělí v tabulce severovýchodní divize jediný bod. Další společné utkání je čeká hned v sobotu v opačném gardu, čili je zřejmé, že půjde o mnoho. Bookmakeři bwin dávají svými kursy důraz na domácí prostředí. Na výhru Ottawy vypsali kurs 1,9. Hosté už na jejím ledě v listopadu vyhráli, tak jako se jim to podařilo i v minulých sezónách. Dnes si lze na úspěch Montrealu vsadit v kursu 3,15.

Reklama