Hlavní obsah

Největší pozornost vzbudil souboj dvou Češek

Popáté za poslední dva roky se na kurtu utkají české tenistky Nicole Vaidišová a Lucie Šafářová. Jejich pátý souboj se stal největším hitem v soutěži na Eurotip.cz, kde většina sázkařů bude držet palce favorizované Vaidišové.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

První tři duely obou soupeřek byly velmi vyrovnané. Předloni v Paříži uspěla ve třech setech Vaidišová, která tehdy letěla na žebříčku vzhůru. O rok později jí ale porážku Šafářová oplatila na turnaji na Amelia Island, kde zvítězila 6-1 4-6 6-4. Ve třech setech se rozhodl také jejich třetí souboj na tvrdém povrchu v Montrealu, kde se Vaidišová radovala z výhry 3-6 7-5 6-1. Až ten poslední zápas obou Češek byl jednoznačný - letos na Australian Open na sebe narazili ve čtvrtfinále, kde Vaidišová zvítězila 6-1 6-4. Podobně hladký průběh předpokládají bookmakeři i dnes, proto na favoritku vypsali nízký kurs 1.20, který si vsadilo 744 soutěžících; Šafářovou s kursem 3.60 věří sedm lidí.

Také druhý nejsázenější zápas se odehraje na tenisovém kurtu a také v něm se utkají dvě hráčky ze stejné země. Mauresmová si v Paříži chce spravit chuť po nečekané prohře ve čtvrtém kole Australian Open, v němž nestačila na Šafářovou. Cestu za obhajobou loňského titulu zahajuje světová trojka proti krajance Dechyové. Ta na rozdíl od Mauresmové, která měla v prvním kole volný los, už v Paříži odehrála jeden zápas. Porazila v něm Italku Garbinovou; pro Dechyovou to byla první letošní výhra, dosud se představila jen v Sydney, kde nestačila na Craybasovou, a na Australian Open, kde nad její síly byla Švýcarka Hingisová. Ačkoliv forma a postavení v žebříčku mluví jasně pro její soupeřku, Dechyová už Mauresmovou dokázala několikrát porazit. Poprvé to bylo ještě mezi juniory a Dechyová poté zvítězila i v prvním vzájemném souboji mezi dospělými. Poté se v letech 2002 a 2004 radovala dvakrát Mauresmová, ovšem loni na trávě v Eastbourne Dechyová po sedmi letech znovu nad Mauresmovou vyhrála. Bookmakeři tomu ovšem velkou váhu nepřikládají, protože Mauresmovou vypsali s kursem 1.18, který si na tikety přidalo 707 soutěžících; proti světové trojce se odvážili jít tři sázkaři.

Vzhledem k dnešní slabé fotbalové nabídce obsadily ostatní místa v pětici nejžádanějších zápasů souboje zámořské NHL. V prvním z nich se New Jersey pokusí potvrdit nárůst formy proti newyorským Islanders. Ďáblové, kteří vyhráli tři zápasy v řadě, sice první letošní vzájemný duel prohráli, ovšem od té doby se třikrát radovali. Radovat by se měli i dnes - alespoň si to myslí 346 soutěžících, kteří si vsadili jedničku s kursem 1.90, a dalších 207 lidí, kteří se spokojily s nižším kursem na neprohru domácích. 19 tipujících zkouší remízu a jen čtyři věří hostům s kursem 2.90.

Podobné rozložení sázek je i u zápasu Nashville - Toronto. Predátorům, kteří se letos mohou opřít o skvělou brankářskou dvojici Vokoun-Mason, se poslední dobou přestalo dařit. Po prohrách v Coloradu a Phoenixu sice doma porazili Anaheim, ovšem předevčírem znovu kapitulovali, tentokrát na ledě v Pittsburghu. Dnes narazí na rozjeté Maple Leafs, kteří vyhráli pětkrát po sobě a sedmkrát z posledních osmi utkání. Favoritem jsou podle bookmakerů přesto domácí, na které si s kursem 1.90 vsadilo 344 účastníků soutěže. 188 jich jedničku jistilo remízou a jen 14 lidí věří v další výhru Toronta.

Stejně dobrou formu jako Toronto má Detroit, který dnes zavítá do St. Louis. Po třech prohrách v řadě se hráči Red Wings vzpamatovali a porazili pět soupeřů za sebou. Poslední výhru zaznamenal Detroit včera, když si doma poradil s Phoenixem 4-2. Dnešním soupeřem jim bude tým, který se první dva měsíce letošní sezony vyloženě trápil. Bluesmani byli dlouho jedním z nejhorších mužstev soutěže, ovšem od poloviny prosince začali být postrachem soupeřů - do nového roku vstoupili s pěti výhrami z posledních šesti zápasů a také v lednu se jim dařilo, když vyhráli osm z jedenácti utkání. Poté jim ovšem forma znovu poklesla - prohráli s Nashvillem, Minnesotou, v Detroitu a po výhře nad Dallasem také s Torontem. Prohrát by měli i dnes - alespoň si to myslí 237 lidí, kteří si vsadili dvojku v kursu rovných 2.00. 172 lidí si na tiket přidalo neprohru hostů, 21 soutěžících tipuje remízu a jen šest jich věří domácích s kursem 2.65.

Reklama