Hlavní obsah

Wolfsburg s Marcelinhem se představí v Hannoveru

Jednadvacáté kolo bundesligy dnes odstartuje tradiční páteční předehrávkou. V té změří síly v dolnosaském derby osmý Hannover a jedenáctý Wolfsburg. Oba celky minulý týden nezaváhaly, když vybojovaly tři body s Cáchami, respektive Leverkusenem.

Článek

Hannover odstartoval do tohoto ročníku špatně, postupem času ale jeho výkony nabíraly na obrátkách a tým nakonec přezimoval s dvaceti body na slušné dvanácté příčce. Velký podíl na tom má trenér Dieter Hecking, který převzal mužstvo po několika úvodních kolech až na samém spodku tabulky. Do jarní části vstoupil Hannover porážkou 0:3 v Brémách, ale následná vítězství 5:0 s Herthou a 4:1 v Cáchách jasně dokazují sílu tohoto mužstva. Především venku se mu velmi daří; na hřištích soupeřů získal plných devatenáct bodů a v této statistice je čtvrtým nejlepším celkem bundesligy. Devíti brankami v posledních dvou zápasech si navíc svěřenci Heckinga vylepšili střeleckou bilanci, která povyskočila nad průměr jedné branky na zápas. Nejlepším střelcem mužstva je Thomas Brdarič, který ale bude dnes na hřišti vinou zranění chybět. Na trávníku se neobjeví ani obránci Dariusz Zuraw a Christoffer Andersson.

Wolfsburg vstoupil do letošního ročníku bundesligy stejně jako Hannover - špatně. Postupem času se ale vypracoval až na momentální jedenáctou příčku, ke které stačí třiadvacet bodů, jen o tři méně, než kolik má na svém kontě jeho dnešní soupeř. Minulý týden uspěl Wolfsburg doma v přestřelce se silným Leverkusenem; vítězství 3:2 zařídil svou brankou ze 72. minuty Klimowicz. Poprvé od svého zimního přestupu vyšel střelecky naprázdno Marcelinho - nová hvězda Wolfsburgu, která se vrátila do bundesligy za 2,75 milionů eur po nevydařeném angažmá v Trabzonsporu. Zkušený Brazilec dnes na hřišti nebude určitě chybět, stejně jako další zimní posila Julio dos Santos, který přišel z Bayernu Mnichov. Se zraněním naopak laboruje Argentinec Klimowicz a do dnešního zápasu nezasáhne.

Hannover letos ve své překrásné AWD Areně zaostává za očekáváním. Myslíte si, že to dnes prolomí a s Wolfburgem? Pak si na něj vsaďte - kurs je 1.95. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.10 a na hosty najdete kurs 3.80.

Reklama